Ured napravio inventuru

Tijekom zime zamjenski smještaj stanarima neadekvatnih stambenih kontejnera

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Tijekom zime zamjenski smještaj stanarima neadekvatnih stambenih kontejnera
23.11.2021.
u 11:13
Državni tajnik Gordan Hanžek rekao je kako s jedinicama lokalne samouprave njegov Ured napravio inventuru svih stradalnika koji su smješteni u kontejnerima
Pogledaj originalni članak

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje pripremio je adekvatan smještaj za sve stradalnike u kontejnerima koji tijekom zimskih mjeseci nemaju primjeren smještaj.

''Nažalost mnogi su naši stanovnici u kontejnerskim naseljima i kontejnerima. Teška je situacija sada kada dolazi zima. Međutim, redovito, gotovo svakodnevno pozivamo ljude koji nisu u adekvatnim  prostorima i uvjetima te koji nemaju mogućnost za boravak tijekom zime u tim kontejnerima da se jave u Središnji državni ured kako bi im država pronašla adekvatan tj. primjeren smještaj za ovo doba godine'', ističe gradonačelnica Petrinje Magdalena  Komes.

Državni tajnik Gordan Hanžek rekao je kako s jedinicama lokalne samouprave njegov Ured napravio inventuru svih stradalnika koji su smješteni u kontejnerima. "Kroz tu inventuru  stanja dobili smo informacije što u konačnici žele stradalnici koji ne osjećaju sigurnost boravka u kontejneru tijekom zimskih mjeseci. U zamjenu Središnji državni ured im je pripremio adekvatan smještaj koji smo iskomunicirali zajedno sa svakim stradalnikom i kojim će tijekom zimskih mjeseci osigurati kvalitetan, topliji i sigurniji  smještaj", rekao je Hanžek.

Dio takvih stradalnika bit će tako tijekom zime smješten u sobama Top termi Topusko. Inače, izmjenom Zakona o obnovi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje preuzima novi posao na području Banovine, a to je upravo stambeno zbrinjavanje stradalnika potresa smještenim u kontejnerskim  naseljima. Do danas je Republika Hrvatska osigurala smještaj u 2 200 kontejnera dok je još tisuću mobilnih jedinica dano na raspolaganje stradalnicima od potresa iz privatnih donacija.

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.