morh

Tijekom vikenda helikopterima HRZ-a prevezeno 17 pacijenata

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Tijekom vikenda helikopterima HRZ-a prevezeno 17 pacijenata
13.08.2018.
u 11:18
Na otoku Krku Oružane snage RH osiguravaju i vojni medicinski tim za pratnju i obradu pacijenata tijekom leta, dok medicinsko osoblje na lokaciju u Divuljama osigurava Ministarstvo zdravstva
Pogledaj originalni članak

Tijekom vikenda, od petka, 10. kolovoza do ponedjeljka, 13. kolovoza 2018. helikopterima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezeno je 17 pacijenata čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitan zračni medicinski prijevoz.

Posade 91. zrakoplovne baze stacionirane u Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku prevezle su osam pacijenata i tri pratitelja s otoka Raba, te četiri pacijenta i jednog pratitelja s otoka Lošinja. Svi pacijenti su prevezeni do helidroma Delta u Rijeci.

Posade 93. zrakoplovne baze stacionirane u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama, prevezle su ukupno pet pacijenata i jednog pratitelja s otoka Šolte, Korčule, Hvara i Visa. Svi pacijenti prevezeni su na helidrom KBC-a Split na Firulama.

Temeljem Sporazuma o suradnji u provedbi hitnog zračnog medicinskog prijevoza u Republici Hrvatskoj, sklopljenog između Ministarstva obrane i Ministarstva zdravstva, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo za potrebe hitnog zračnog medicinskog prijevoza stacionira s po jednim helikopterom u 24-satnom dežurstvu u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama (Split) te u Zračnoj luci Rijeka na otoku Krku.

Na otoku Krku Oružane snage RH osiguravaju i vojni medicinski tim za pratnju i obradu pacijenata tijekom leta, dok medicinsko osoblje na lokaciju u Divuljama osigurava Ministarstvo zdravstva.

Od 1. siječnja do 13. kolovoza 2018. posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva  prevezle su 530 pacijenata i 179 osoba u pratnji za što je utrošeno 516 sati leta.

>> Pogledajte video - Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
13:03 13.08.2018.

krsticevic obavlja kujundzicev posao ????? ...krsticevic gasi pozare ? ...krsticevicu je trebalo dopustiti gradnju peljeskog mosta skupa sa rojsem ...vec bi bio tri puta zavrsen...