Kosovo

Thaci: Nema ni autonomije ni specijang statusa za Srbe

Foto: Reuters/PIXSELL
Thaci: Nema ni autonomije ni specijang statusa za Srbe
01.03.2013.
u 09:18
Na sljedećem sastanku s Dačićem očekujem da odredimo vremenske rokove za rasformiranje ilegalnih srpskih struktura s posebnim naglaskom na sigurnost i pravosuđe, kaže premijer Kosova.
Pogledaj originalni članak

Kosovski premijer Hashim Thaci odbacio je mogućnost da kosovski Srbi dobiju status kakav u BiH ima Republika Srpska, a odbacio je i autonomiju i specijalni status za lokalna područja u kojima Srbi čine većinu, javljaju mediji u Srbiji.

- Ni Republika Srpska, ni autonomija, ni podjela, ni specijalni status, neće biti u zakonodavnom mandatu te Zajednice srpskih općina. Na sljedećem sastanku s Dačićem očekujem da odredimo vremenske rokove za rasformiranje ilegalnih srpskih struktura s posebnim naglaskom na sigurnost i pravosuđe. Također očekujem da ćemo na sastanku 4. ožujka odrediti detalje mehanizma koji će imati ključnu ulogu u provođenju svih postignutih sporazuma u praksi\" - rekao je kosovski premijer pred kosovskim parlamentom objašnjavajući što je dogovoreno i što još valja dogovoriti u Bruxellesu.

Thaci je rekao kako je formiranje \"asocijacije srpskih općina\" potpuno u skladu s kosovskim ustavom i zakonom o lokalnoj samoupravi, ali \"ta asocijacija neće imati izvršnu i zakonodavnu vlast\".

- Ne mogu zaustaviti Srbiju da sanja o tome. Srbija je sanjala i podjelu Kosova, formiranje autonomije, specijalni status i srpsku republiku. Svi ti snovi su splasnuli 25. srpnja 2011. kada smo stavili pod nadzor sve pogranične točke Republike Kosova - rekao je Thaci kojega su politički protivnici prekinuli u izlaganja razvijanjem velikog transparenta ispred njega pa ga zastupnici nisu mogli vidjeti, na kojemu je pisalo \"Hashimovo Kosovo\" ali on je uz smiješak otišao s govornice \"dok se ne steknu uvjeti za rad\" pa je predsjedavajući dao 15-minutnu stanku.

>>Časnici za vezu još ne dolaze u Prištinu i Beograd

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

PA
Papiga
10:40 01.03.2013.

Izjava, kao dokaz da odmetnici nisu demokrate !

OB
-obrisani-
09:39 01.03.2013.

Nije mesto ali moram da kazem da mi nije jasan stav Hrvata prema cirilici... Niti ce vukovar sa cirilicom biti manje hrvatski niti ce biti vise srpski. On je i hrvatski i srpski... I to moramo da shvatimo ako ne zelimo da i narednih 20 godina se igramo internet ratnika po raznim forumima. Znam ne volimo se, ali saradjujmo, pravimo lovu i za jedne i za druge. Ej kriminalci saradjuju da nam truju omladinu a posten narod sa obe strane ne moze ocima da se gleda. Ne znam koliko je pametno.

Avatar El Indio
El Indio
09:59 01.03.2013.

01.03.2013. u 09:56h potaman je napisao/la: -------------------------------------------------------------- Kako nam je to Amerika pomogla? Ma to ste vi pomislili da je stigao Chuck Norris