Podmićivanje

Tadić nakon privođenja: Traže neke papire o Glavašu

Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić (1)
Foto: Krunoslav Petrić/PIXSELL
tadić (1)
Foto: Pixsell
tadić
01.10.2010.
u 11:19
Uhićenje pet osoba jutros u Osijeku i drugim hrvatskim gradovima potvrdio je danas Oliver Grbić, glavni ravnatelj policije.
Pogledaj originalni članak

Četiri policijska vozila, dva civilna i dva službena, stigla su oko 6.45 sati pred kuću direktora građevinske tvrtke Osijek-Koteks Drage Tadića. Devet istražitelja u civilu i policajaca u odori ušlo je u kuću, a jedan je ostao pred vratima. Policija je malo poslije dovela i dvoje susjeda, vjerojatno kao svjedoke za pretragu. Sve je to rasplakalo prvog susjeda koji se zatekao u svom dvorištu. Vrata su ponovno otvorena oko 8.30, iz kuće je s policajcima izašao i sam Tadić te je započelo pretraživanje njegova automobila audi A8 zagrebačkih registarskih oznaka. U vozilu su našli nešto novca pa su tražili da objasni porijeklo.

– To je moj novac. Nosio sam ga posuditi prijatelju – rekao je Tadić.

‘Imate vi to sve snimljeno’

Istražitelji su imali još niz pitanja, a u jednom im je trenutku direktor kazao: “Imate vi to sve snimljeno”. Tadić nije pokazivao značajniju nervozu. U vozilu je bilo i nešto odjeće, a objasnio je da se spremao na vikend. Vratili su se unutra 15 minuta poslije, noseći dokumente iz automobila. Idućih gotovo pet sati iz kuće su izlazili povremeno samo Tadićeva kći i nekoliko policajaca. Pred kućom su cijelo jutro stajali uplakana sestra njegove supruge te njezin suprug i sin.

– Susjedi kažu da su prije tih policajaca oko 6 sati došli neki s dugim cijevima i blokirali ulicu, nisu mogli ni na posao – ispričala je obitelj. Dva su “nova” policajca u Varaždinsku 1 stigla automobilom oko 13 sati, a ubrzo su izašli noseći dvije lovačke puške i vrećicu. U pratnji dvojice policajaca Tadić se pojavio na vratima oko 14.30 sati. Na upit kakva mu je sudbina, odgovorio je: “Pa mislim da je u redu.” Na pitanje je li priveden, kratko je kazao: “Ne. Traže valjda neke Glavaševe papire.” Policajac ga je potom uputio da uđe u automobil. Češljane su jučer i prostorije tvrtke Osijek-Koteks, a i iz nje su istražitelji izašli s vrećicom dokumenata.

Drago Tadić, 49-godišnji direktor i 20-postotni vlasnik jedne od najvećih slavonskih tvrtki, priveden je zbog svoje uloge u pokušaju podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se ukinula presuda Branimiru Glavašu, osuđenom na 8 godina zatvora.

Nepoznata četvorka

Uz Tadića, potvrdio je to ravnatelj policije Oliver Grbić, uhićene su još četiri osobe. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da bi mogla biti riječ o splitskom poduzetniku Srećku Jurišiću, zatim urednici Glasa Slavonije Sanji Marketić te saborskom zastupniku HDSSB-a Ivanu Drmiću. I zastupnike se, naime, može pozvati na obavijesni razgovor u policiju bez dopuštenja Sabora, no oni mogu odbiti razgovor. Na razgovor su tako privedene najutjecajnije osobe u Osijeku – najmoćniji privrednik, urednica u lokalnim novinama, zastupnik stranke na vlasti u županiji i Osijeku, što može pokazati kako se živi u Osijeku. Kako doznajemo iz izvora bliskih istrazi, obrada se provodi i nad Tadićevom suprugom.

Podsjetimo, predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin prijavio je da je 14. srpnja Tadić pokušao s njim “neprimjereno” razgovarati o Glavaševu procesu, a 24. srpnja Drmić i S. Marketić prijavili su policiji da su žrtve prijevare, no priča im nije bila vjerodostojna.

>>Osječki prijevoznik optužuje direktora Osijek Koteksa Dragu Tadića za uzimanje mita

>>Prijavio sam D. Tadića Bajiću jer je znao detalje o sudskoj evidenciji

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 140

OB
-obrisani-
11:38 01.10.2010.

Bravo, bravo... Mozda na kraju i bude nesto!

SA
sandrina
11:49 01.10.2010.

Nije mi jasno kako je sva ova primitivna jadna bagra spavala noću....Nadam se dobro, jer iste jutrom budi policija i Uskok

MB
mr_brown
11:32 01.10.2010.

kao da hapšenja nisu više pod kontrolom