Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
branko Hrvatin:

Prijavio sam D. Tadića Bajiću jer je znao detalje o sudskoj evidenciji

Branko Hrvatin
Patrik Macek/Pixsell
02.09.2010.
u 09:07

Tadić je izjavio da je ručak bio prijateljski, a Hrvatinova prijava nepotrebna.

Iz krugova bliskih istrazi otkrivamo što se točno događalo na ručku u zagrebačkom restoranu Baltazaru na kojem su se sastali Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda, i Mladen Mlinarević, vlasnik tvrtke Inženjerski biro, a pridružio im se i Drago Tadić, jedan od najjačih slavonskih poduzetnika.

Odmah poslije ručka Hrvatin je, podsjetimo, razgovor s Tadićem prijavio glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću jer je ocijenio da je neprimjeren u odnosu na slučaj Glavaš. Tadić je uzvratio, izjavivši u jednim dnevnim novinama kako je ručak bio prijateljski, a da je Hrvatinova prijava nepotrebna i ishitrena. Tadić tvrdi kako je samo “rekao kolegi Hrvatinu da su ljudi nestrpljivi i nezadovoljni što se toliko čeka s objavom presude Glavašu i da je sve što o tome zna pročitao u novinama”.

Informacija o spisu
Navodi i da je to bio “prijateljski ručak nas šest-sedam koji se redovito sastanemo u restoranu Baltazar u Zagrebu, a takvih je ručaka bilo nekoliko proteklih godina”.

Međutim, Hrvatin je istražiteljima ispričao nešto posve drugo. Prema toj izjavi, nema ni govora o sastanku nekog stalnog društva, nego je Mlinarević pozvao Hrvatina i Bajića koji se nije odazvao. Hrvatin je na ulazu u restoran gdje se trebao sastati s Mlinarevićem sreo Tadića koji je rekao da je i on pozvan. Ručak je trajao 45 minuta, Hrvatin i Mlinarević dogovarali su detalje o publikacijama koje će objaviti Inženjerski biro, a potom se Hrvatin oprostio i krenuo prema izlazu. Tada je za njim krenuo Tadić rekavši kako ga nešto treba. Hrvatin i Tadić tada su kratko porazgovarali na ulazu u restoran. Predsjednik Vrhovnog suda ostao je iznenađen kad je shvatio da Tadić navodi imena sudaca koji rade u sudskoj evidenciji, među njima i ime Ante Potrebice!

– Shvatio sam da Tadić zna ljude koji rade u sudskoj evidenciji Vrhovnog suda, da zna detalje o kolanju spisa, da se neprimjereno raspituje tko još ondje radi i zato sam razgovor prijavio – ispričao je Hrvatin istražiteljima.

Hrvatin je na ta Tadićeva ispitivanja reagirao oštro i razgovor je ubrzo završio.

Podsjetimo, već donesenu presudu moguće je zaustaviti u sudskoj evidenciji ako za to postoji razlog – ako ona nije u skladu s dotadašnjom sudskom praksom.

 Ishitreno na godišnji
U evidenciji rade suci koji, ako ustanove da je tako, presudu vraćaju sudskom vijeću. Događa se to prilično rijetko, a i tada ponovno odlučuje isto sudsko vijeće.

Poslije tog razgovora, koji se zbio 14. srpnja, u Vrhovnom sudu napravljen je popis svih osoba koje su sudjelovale u donošenju pravomoćne presude.

Zanimljivo je možda i što je sudac izvjestitelj Branko Brkić htio otići na godišnji odmor umjesto da završi pisanje obrazloženja, pa bi Glavaševa presuda bila objavljena tek ovih dana. Međutim, predsjednik Hrvatin utjecao je ipak na to da sudac prvo napiše presudu...

Komentara 4

OB
-obrisani-
09:57 02.09.2010.

ja vjerujem branku hrvatinu kao i ivi sanaderu

OB
-obrisani-
09:35 02.09.2010.

zašto ne vjerujem u hrvatsko pravosuđe? zato da glavaš i nije bio kriv on je bio osuđen i prije podizanja optužnice

BR
bronzi
11:49 02.09.2010.

baš me čudi da tadić sve zna,pa sve ih je potkupio a i uredništvo večernjeg jer gospođa novinarka ima sve snimke gdje tadić priznaje da je uzimo mito i da ga je dijelio sa investitorima tj hrvatskim cestama i nesmije to objavit nego narodu maže oči. Toliko o novinarima i njihovoj moralnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije