Hannes Swoboda

Swoboda: Katastrofa za Sloveniju ako ne ratificira pristupni ugovor

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Swoboda: Katastrofa za Sloveniju ako ne ratificira pristupni ugovor
29.01.2013.
u 08:53
Vođa kluba socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i bivši izvjestitelj EP-a za Hrvatsku kazao je da bi bila "katastrofa" kada Slovenija ne bi na vrijeme ratificirala hrvatski pristupni ugovor s EU.
Pogledaj originalni članak

Vođa kluba socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i bivši izvjestitelj EP-a za Hrvatsku Hannes Swoboda kazao je da bi bila "katastrofa" kada Slovenija ne bi na vrijeme ratificirala hrvatski pristupni ugovor s EU.

– Kada Slovenija hrvatski pristupni ugovor ne bi ratificirala na vrijeme, bila bi to katastrofa – ne samo za Hrvatsku, nego i za ugled Slovenije – rekao je Swoboda uoči posjeta Sloveniji, piše Times.si.

Swoboda se nada da će Slovenija uz pomoć predsjednika Boruta Pahora, unatoč političkoj krizi u državi, uspjeti dogovoriti se s Hrvatskom u sporu oko Ljubljanske banke te dodaje da bi se to moralo dogoditi brzo. Swoboda će danas boraviti u Kopru zajedno s europarlamentarkom Mojcom Kleva Kekuš te će održati konferenciju za novinare i sudjelovati u raspravi s mladima o Europskoj uniji.

>>Milanović i Janša se susreli u Čileu, Pusić: Ratifikacija krajem veljače

>>I Nijemci ljutiti na Ljubljanu: opet se rade problemi EU

>>Janša: Ne znam koliko je realna ratifikacija hrvatskog ugovora

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

DO
domazl
09:17 29.01.2013.

Iskreno, nisam protivnik ulaska u EU, ali i neulaskom, narod RH ne bi ništa osobito izgubio, u materijalnim i blagodatnom smislu. Izgubili bi najviše danas vladajući, a likovala bi oporba. Do prije godinu i pol bilo je obrnuto. Eto, to je naša realnost i briga za građane RH. Za stanje u RH uopće nije presudno što na čelu države nisu "prave velike Hrvatine", već što nisu pravi domoljubi, bez obzira na gene, porijeklo i vjeru.

CR
crocro
09:17 29.01.2013.

Ako je Račan potpisao da slovenija nema nikakvih graničnih sporova sa Hrvatskom, kako su se sporovi pokazali naknadno. Ako je potpisao da nema sporova sa slovenijom oko granice znači da je granica potpuno bila poznata i sloveniji i Hrvatskoj. A to znači da slovenija naknadno nije imala nikakvo pravo postavljati pitanje granice, jer je granična crta bila poznata. Crta je jedna i obvezuje obje države. Ali tu je pogriješila EU koja je omogućila sloveniji revidiranje pitanja granice kada je pristupila u EU. To je vrlo svirep način od strane slovenije kojoj niti jedan sud neće dosuditi prisvajanje zaljeva u cijelosti već će ostati crta sredine. Po drugi puta EU je pogriješila što ponovo na svirep način blokiraju Hrvatsku u članstvo u NATO savezu. Po treći puta EU je pogriješila što u korjenu nije srezala sloveniju zbog novog blokiranja Hrvatske zbog ljubljanske banke. Nakon beskonačnih i podlih igara slovenije u inat EU, krajnje je vrijeme da se slovenija isključi iz članstva u EU.

TO
Toni50
12:01 29.01.2013.

Swoboda: Katastrofa za Sloveniju ako ne ratificira pristupni ugovor; mi čemo im ga naduvati na primjer.. Drugoga nema; ipak ima sreča za Hrvatsku !