Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
diplomacija

Milanović i Janša se susreli u Čileu, Pusić: Ratifikacija krajem veljače

milanović, janša (1)
Marko Prpić/PIXSELL
27.01.2013.
u 20:04

- Ja se nadam da smo na tragu toga da nađemo rješenje koje će razdvojiti dvije teme: na zadovoljavajući način riješiti pitanje Ljubljanske banke, ali i obaviti brzu pripremu za ratifikaciju - rekla je Pusić

Čileanski summit hrvatska je Vlada, čini se, iskoristila za \'peglanje\' odnosa sa Slovenijom. Premijer Zoran Milanović i kolega mu Janez Janša iskoristili su slobodno vrijeme za razgovor o sporu oko Ljubljanske banke i ratifikacije sporazuma o ulasku Hrvatske u Europsku Uniju.

Da su se dva premijera sastala u Čileu potvrdila je i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić koja je izjavila da bi u idućim danima moglo doći do dogovora sa Slovenijom.

- Ja se nadam da smo na tragu toga da nađemo rješenje koje će razdvojiti dvije teme: na zadovoljavajući način riješiti pitanje Ljubljanske banke, ali i obaviti brzu pripremu za ratifikaciju - rekla je Pusić te napomenula da ratifikacija može završiti krajem veljače.

Pusić je inače iskoristila summit Europske unije i Zajednice država Latinske Amerike i Kariba (EU-CELAC) za aktivnu vanjsku politiku. Pozvala je šefa diplomacije Srbije u posjet koji je Ivan Mrkić odmah prihvatio, a dogovorila je i suradnju s Crnom Gorom.

Sastala se Pusić i s predsjednikom Urugvaja, Joseom Mujicom, poznatom po nadimku \'najsiromašniji predsjednik na svijetu\'. Dogovoreno je da će Urugvaj diplomatski pokrivati Hrvatsku, a otvorit će se put suradnje na razini sveučilišta.

Pusić je nakon sastanka s Mujicom, čovjekom koji živi skromno u svom selu i zalaže se osobnim primjerom i politikom za održivi razvoj, istaknula da izuzetno cijeni njegov \'visoki moralni integritet\'. 

Komentara 11

PE
peugeot
22:39 27.01.2013.

@tamnabrada - Nisam taj Bosnjak. Inace, mana oduvjek gospodskog automobila zvanog "Peugeot" je to sto je skup u odnosu na vw. Predlazem Vam da pogledate na internetu sportsku verziju "peugeota" RCZ, samo mu je opet glavna mana sto je skup. "Peugeot" se kvalitetom sasvim priblizio njemackim brelinama (pogledajte zadnje mrcine koje su izbacili na trziste nakon "peugeota" 607. Pozdrav

Avatar madcap
madcap
22:43 27.01.2013.

Janši je Milanović jedini argument za opstajanje na vlasti što znači da ga Zoki ima u šaci. Tako se to radi.

Avatar Marko232
Marko232
10:50 28.01.2013.

27.01.2013. u 23:56h EUJ- je napisao/la: Milanović i Janša se susreli u Čileu i sa time pokazali i dokazali da se balkanci i europejci možemo sastajati i dogovarati čak tamo daleko u južnoj americi. -------------- janez. to da ste vii evropeci to znamo samo vi i mi. svi drugi misle drugačije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije