UGOSTITELJI NA KOLJENIMA

'Svoj restoran otvaram iz očaja. Vjerujem da će nas takvih biti oko 5000'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Od zatvaranja kafića jedna od turistički najprometnijh ulica u Zagrebu potpuno je prazna
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Ugostiteljski objekti do daljnjega ostaju zatvoreni
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Ugostiteljski objekti do daljnjega ostaju zatvoreni
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Ugostiteljski objekti do daljnjega ostaju zatvoreni
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Sablasno prazne zagrebačke ulice u večernjim satima
29.01.2021.
u 10:47
Pomoć države, čini se, nije dostatna, a da su ugostitelji na izmaku snage, objasnio je vlasnik Bernard Tkalčec
Pogledaj originalni članak

Nezadovoljstvo ugostitelja novom odlukom o epidemiološkim mjerama sve više i više bukti, a mnogi od njih se s 1. veljačom, unatoč zabrani, spremaju na rad. S radom će krenuti i prigorsko-zagorski ugostitelj Bernard Tkalčec, vlasnik seoskog turizma Zlatni Klas u Otrovancu kraj Pitomače.

- Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih, govori Tkalčec o pokrenutoj inicijativi 'Dajte nam da radimo'.

Pomoć države, čini se, nije dostatna, a da su ugostitelji na izmaku snage, objasnio je ovaj vlasnik.

- Čuvali smo radna mjesta, no potpore ni ne sjedaju na vrijeme, a gdje su ostali troškovi. Mi izdajemo hranu za van, no to su sitnice. Promet nam je pao za 70 posto, ovo više nije izdrživo, govori za ePodravinu.

Otvaranje terasa i uvođenje kava za van smatra besmislenim.

- Ljudi su već naučili piti kavu na benzinskim crpkama i na kioscima, a punktove gdje se okupljaju ionako nitko ne kontrolira. U međuvremenu je već preko 1000 ugostitelja propalo, a nezaposlenih je svakim danom sve više, zaključuje Tkalec.

Čuvali smo radna mjesta, no potpore ni ne sjedaju na vrijeme, a gdje su ostali troškovi. Mi izdajemo hranu za van, no to su sitnice. Promet nam je pao za 70 posto, ovo više nije izdrživo

Read more at: https://epodravina.hr/bernard-tkalcec-u-znak-protesta-ali-i-iz-ocaja-1-veljace-cu-otvoriti-vrata-restorana-zlatni-klas-vjerujem-da-ce-nas-biti-poprilican-broj/
Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih

Read more at: https://epodravina.hr/bernard-tkalcec-u-znak-protesta-ali-i-iz-ocaja-1-veljace-cu-otvoriti-vrata-restorana-zlatni-klas-vjerujem-da-ce-nas-biti-poprilican-broj/
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

ZJ
Zjako
11:06 29.01.2021.

Osnova Hrvatske privrede su birtije i dućani. Ne postoji proizvodnja nego kava i špica. Pustite ljude neka uživaju u kavi i rasprodaji

RE
redo
11:32 29.01.2021.

Vidim dosta komentara koji kritiziraju ekonomiju i činjenicu kako nemamo proizvodnje, već nam se ekonomija sastoji od usluga. Žalosno je da nakon 30 godina od početka kapitalističkog sustava u ovoj zemlji ima puno onih koji očekuju kako će država otvarati proizvodna radna mjesta, kako će država otvarati tvornice, pogone..... Gospodo, izbacite taj socijalistički duh iz sebe i prestanite vjerovati u plansku privredu . Toga više nema. Prestanite se nadati kako će država obnavljati zgrade u vlasništvu pojedinaca, kako će država obnavljati oronule fasade i propala krovišta na privatnim zgradama ispred kojih su parkirani Audiji A6, Passati, BMW-i X5 i čiji vlasnici imaju, zlu ne trebalo, vikendicu na Viru ili Crikvenici. Kapitalizam je surov sustav, baziran na vladavini jačega, boljega, uspješnijega....I pustite ljude neka se bore za svoje poslove, za svoje ugostiteljske objekte, neka rade i žive od svoga rada.

PR
prokurator
09:49 30.01.2021.

"dajte nam da radimo"? dragi moj ugostitelju, ja imam 1 i pol faks, a profesiju sam već jednom mijenjao prije 3-4 godine, zbog stalne krize u kojoj nam se zemlja nalazila. u proljeće prošle godine sam ostao bez posla zbog lockdowna, pa sam nekoliko mjeseci kasnije opet morao naći posao u novoj struci. samo toliko...