NASILNE IGRE

Svijet je zaludila ova serija, no škole upozoravaju: Ne dajte djeci da je gledaju!

Foto: Screenshot Youtube
Svijet je zaludila ova serija, no škole upozoravaju: Ne dajte djeci da je gledaju!
12.10.2021.
u 10:42
Igra lignje postala je vrlo popularna, no ne bi je trebali gledati mlađi od 15
Pogledaj originalni članak

Svijet je zaludila korejska serija Squid Game (Igra lignje) koja se prikazuje na Netflixu, no iako se bazira na dječjim igrama, ona nikako nije prikladna za djecu.

Iako je djeca ne bi trebala gledati, postala je izrazito popularna pa se na mnogim dječjim igralištima igraju igre iz serije koju nikako ne bi trebali gledati mlađi od 15 godina.

U seriji, tko ne prođe igru ili prvi izgubi, bude ubijen pa je jedna škola u engleskom gradu Teesside upozorila roditelje da svojoj djeci ne dopuštaju gledanje serije, piše Metro.

- Serija nije za one mlađe od 15 i sadrži seksualne scene, golotinju, ekstremno nasilje, samoubojstvo, prosti govor. Isti savjet bi dali za bilo koju drugu seriju ili film koji nije prikladan za djecu. Kontrolirajte sadržaj koji vaša djeca mogu gledati. Postavljanje profila na Netflix Kids znači da djeca imaju samo pristup TV emisijama i filmovima koji su pomno odabrani za djecu - stoji u upozorenju škole koje su objavili na Facebook profilu.

I druge škole iz toga grada upozorile su roditelje na seriju.

Naime, u Belgiji je učenik ozlijeđen nakon što su igrali jednu od igara iz serije koja je trenutačno među najpopularnijima u 90 zemalja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Coldmachine
Coldmachine
13:32 12.10.2021.

Beskarakterna, dosadna i predvidiva serija.... samo rokanje bez neke posebne radnje, ovo je poznato samo zato jer je dobro izreklamirano i ja sam popusio reklamu/hype ...na 4 -toj. EP sam odustao jel je pocelo zamarati svaka epizoda na istu foru samo druga scena! djeca ce je voljeti jer gledaju nekriticki, a i ima dosta tech-futuristickih scena!