Nova opasnost

Svijet je u opasnosti jer se teroristi mogu dočepati nuklearnog oružja

Foto: reuters
Svijet je u opasnosti jer se teroristi mogu dočepati nuklearnog oružja
12.04.2010.
u 16:21
Domaćin Barack Obama pokušava nagovoriti svijet na oštriju borbu protiv nuklearnog terorizma. Na skupu se okupilo 48 državnika.
Pogledaj originalni članak

Čak 48 državnika stiglo je u Washington na otvaranje konferencije o atomskom oružju. Domaćin Barack Obama pokušava nagovoriti svijet na oštriju borbu protiv nuklearnog terorizma. U Washingtonu vlada izvanredno stanje, a mjere sigurnosti su goleme. Obama je uoči ovog sastanka vrlo izravno upozorio na opasnost ako se nuklearnog oružja dočepaju teroristi.

– Kad bi do takve eksplozije ikad došlo u New Yorku, Londonu ili Johannesburgu, posljedice za gospodarstvo, politiku i sigurnost bile bi nesagledive - rekao je američki predsjednik. Na skup nisu pozvani Sjeverna Koreja i Iran, a Obaminu pozivu nije se odazvao samo izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 61

OB
-obrisani-
17:58 12.04.2010.

Izgnanik, tebi se stanje pogorsava i vec je akutno. Komunisticni imbecil...

BS
Beck`s
20:48 12.04.2010.

Cijelu planetu teroriziraju muslimani statak svijeta im prijeti ako odu predalekoda ce im pokazati zube! Sta bi to mi zapadnjaci trebali drhtati pred tvojim junacima ispod uprljanih turbana? ja sam zato da im zube polomimo

OB
-obrisani-
15:45 13.04.2010.

Sizife, ja samo prilagođavam težinu pitanja tvojoj inteligenciji i stupnju obrazovanja. Međutim, očigledno je da sam te precijenio jer niti na tako jednostavna pitanja nisi u stanju dati suvisli odgovor. A što se tiče usporedbe, problem je u tome što SAD danas radi Iraku i Afganistanu upravo ono što je SSSR nekad radio Istočnoj Europi.