Švicarska

I u Zürichu seksualno zlostavljanje u novogodišnjoj noći

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
I u Zürichu seksualno zlostavljanje u novogodišnjoj noći
07.01.2016.
u 19:42
Policija u Zürichu pokrenula je istragu te pozvala na suradnju moguće svjedoke kao i potencijalne žrtve da podnesu prijave ako su bile izložene napadu.
Pogledaj originalni članak

Seksualno zlostavljanje žena, slično onom zabilježenom u njemačkog gradu Kölnu, dogodilo se tijekom novogodišnje noći i u švicarskom gradu Zürichu, objavila je danas lokalna policija u priopćenju. 

Zaprimili smo više pritužbi na seksualno zlostavljanje u novogodišnjoj noći, objavila je policija u Zürichu dodajući da je riječ o događajima usporedivim s onima u Njemačkoj, kada je blizu stotinu žena u Kölnu bilo žrtvama seksualnog napastovanja koje su počinile skupine za koje se sumnja da je riječ o mladim Sjevernoafrikancima ili Arapima.

Policija u Zürichu pokrenula je istragu te pozvala na suradnju moguće svjedoke kao i potencijalne žrtve da podnesu prijave ako su bile izložene napadu. Policija dodaje da su događaji u dva grada slični, no da ne znaju ništa o postojanju bilo kakve konkretne veze između dvaju slučajeva.

Šest žena u Zürichu prijavilo je da su bile seksualno uznemiravane i opljačkane tijekom novogodišnje noći nakon što ih je okružila skupina muškaraca, navela je u priopćenju policija.

Policija navodi da je inicijalno dobila 24 odvojena izvješća o proslavama uz gradsko jezero te da su dodatne istrage pokazale da su u nekoliko slučajeva uključene žene koje su bile seksualno uznemiravane. Žene govore o tome da ih je okružila skupina tamnoputih muškaraca, navodi policija.

Rasne napetosti porasle su u Njemačkoj i drugim dijelovima Europe zahvaljujući enormnom priljevu, bez presedana, migranata i izbjeglica koji su u rekordnom broju pristigli tijekom prošle godine bježeći od rata i siromaštva. 

>> Köln: policija vodi istragu o 16 osumnjičenih za napade na žene 

>> Nijemci šokirani: Pijani muškarci pljačkali i seksualno uznemiravali žene na dočeku Nove godine

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

ZI
zimerman
20:15 07.01.2016.

Bas fino ,Nadam se da ce ovakvi slucajevI otvoriti oci politickoj ljevici ,koja jos uvijek misli da su svi ljudi na svijetu isti I da su sve religije svijeta iste

ZI
zimerman
20:18 07.01.2016.

Sloboda je vec ugrozena, nove godine u Europskim gradovoma Nikad vise nece bit iste

MI
mirr
20:12 07.01.2016.

ovo je tek pocetak a sta ce biti za godinu dvije mozete te zamisliti.