Opet sukobi

Svi pozivaju na mir, ali nasilje ne prestaje

Foto: Reuters/PIXSELL
dallas
Foto: Reuters/PIXSELL
dallas
Foto: Reuters/PIXSELL
dallas
Foto: Reuters/PIXSELL
dallas
Foto: Reuters/PIXSELL
dallas
11.07.2016.
u 07:00
Komemoracija za ubijene policajce nakratko je smirila tenzije, no prosvjedi su se jednakom žestinom nastavili već istu večer i idućeg dana
Pogledaj originalni članak

Ni četvrti dan od početka prosvjeda protiv policijske brutalnosti i nasilja situacija na ulicama američkih gradova ne smiruje se. Proteklog su vikenda održane brojne komemoracije za pet ubijenih policajaca koje je u Dallasu snajperskom puškom usmrtio bivši vojnik Micah Xavier Johnson, što je privremeno smanjilo napetosti, no u subotu navečer i u nedjelju okršaji policije i prosvjednika ponovo su se intenzivirali.

Novo ubojstvo u Houstonu

Najžešće je bilo u Louisiani i Minnesoti u kojima su prosvjednici blokirali autocestu, a u sukobima sa specijalnom policijom bilo je više stotina uhićenih i na desetke ozlijeđenih. Mirno nije bilo ni u Dallasu čija je policija navodno primila prijetnju napada na policijsku upravu pa su ispred zgrade zapovjedništva raspoređeni specijalci i oklopna vozila, ali policija nije ni potvrdila ni odbacila da je njezino sjedište pod opsadnim stanjem. Iz Houstona je pak stigla vijest o novom ubojstvu Afroamerikanca iza kojeg stoji policija. Mediji pišu da je ubijeni Alva Braziel uperio pištolj prema policajcima te ga i nakon upozorenja nije spustio pa su ga ustrijelili s deset metaka. Policajci su bili opremljeni kamerama koje su snimile cijeli događaj.

I poznati prosvjeduju

I dok se napetosti ne smanjuju, sve strane pozivaju na razum i smirivanje situacije. U prosvjede su se uključili i brojni poznati Afroamerikanci poput repera Snoop Doggy Doga koji podržava prosvjednike, no upozorava da novo nasilje neće donijeti ploda i rezultirat će samo novim nasiljem. Nakon jučerašnjeg skraćenog posjeta Španjolskoj u SAD se vratio i američki predsjednik Barack Obama koji bi tijekom dana osobno trebao doći u Dallas pokušati smiriti sukobe.

>> Robot izvršio egzekuciju ubojice iz Dallasa! 'Nije bilo drugog načina...'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LU
Lujo123
07:56 11.07.2016.

Amerika i demokracija su nasuprotni pojmovi! Amerikom vladaju židovi, a njihova se "demokracija" najbolje vidi u Palestini. Pametnom dosta!!!

MS
marcus.steigen
07:46 11.07.2016.

90% crnaca ubiju drugi crnci a BLM je teroristička organizacija koja radi na rasnoj podjeli SAD-a.