PRENĐIN NASLJEDNIK

Sveti Otac imenovao Želimira Puljića zadarskim nadbiskupom

Foto: Arhiva VL
Sveti Otac imenovao Želimira Puljića zadarskim nadbiskupom
15.03.2010.
u 13:19
U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji monsinjor Želimir Puljić predsjednik je vijeća za kulturu i crkvena kulturna dobra te predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije BiH za hrvatsku inozemnu pastvu.
Pogledaj originalni članak

Papa Benedikt XVI. imenovao je monsinjora Želimira Puljića novim zadarskim nadbiskupom. Priopćili su to jučer iz zadarske nadbiskupije. Nasljednik nedavno preminulog zadarskog nadbiskupa monsinjora Ivana Prenđe u Zadar dolazi iz Dubrovačke biskupije.

Novi zadarski nadbiskup Želimir Puljić rođen je 1947.godine u mjestu Kamen u Bosni i Hercegovini, a dubrovačkim ga je biskupom imenovao papa Ivan Pavao II. 1989. godine. U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji monsinjor Želimir Puljić predsjednik je vijeća za kulturu i crkvena kulturna dobra te predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PL
plakir
13:56 15.03.2010.

Čestitke dragom biskupu dubrovačkom i danas nadbiskupu.Uz žalost štro nam odlazi.