zgrožena javnost

Švedska ekstremna desnica ušla u parlament

Foto: AFP/PIXSELL
Švedska ekstremna desnica ušla u parlament
20.09.2010.
u 09:15
Švedski demokrati osvojili su 5,7 posto glasova, odnosno 20 mjesta u Riksdagu. Vladajuća je koalicija pobijedila, ali nema većinu.
Pogledaj originalni članak

Švedski demokrati, stranka krajnje desnice, prvi put u povijesti osvojili su mjesta u parlamentu te zemlje. Smatraju ih ksenofobičnom, antiimigrantskom i antiislamističkom strankom, zbog čega je njihov ulazak u parlament šokirao tolerantnu švedsku javnost, prenosi BBC.

Vođa stranke Jimmie Akesson izjavio je da ih javnost krivo optužuje. Švedski demokrati osvojili su 5,7 posto glasova, odnosno 20 mjesta u Riksdagu.

Vladajuća koalicija desnog centra pobijedila je na parlamentarnim izborima, ali je izgubila apsolutnu većinu u parlamentu.

Prema konačnim rezultatima, konzervativna koalicija od četiri stranke premijera Fredrika Reinfeldta osvojila je 49,2 posto glasova i 172 mjesta u parlamentu od ukupno 349, što znači tri manje od apsolutne većine.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 444

OZ
otrov za komunizam
20:36 20.09.2010.

Samo u zemljama gdje nema Srba nije potrebna desna opcija!

OB
-obrisani-
22:36 20.09.2010.

Ekstremna desnica ušla u parlament... Zgodan naslov.. Ekstremna desnica se valjda zalaže za borbu sa ekstremnim pojavama.. Da nema ekstrema sa druge strane ne bi ova \"ekstremna\" strana mogla opravdati postojanje....

ST
Stockholm
20:35 20.09.2010.

20.09.2010. u 20:29h Kosovo_je_srce_Albanije Tocno; vidi ovo: http://search.hp.my.aol.se/aol/search?&query=rape+in+sweden&invocationType=tb50hpcnnb-sv-se Nije za osjetlive duse ...