'Jako mi je teško'

Progovorio svećenik osumnjičen za zlostavljanje djevojke: Nikome nisam učinio ništa nažao

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Progovorio svećenik osumnjičen za zlostavljanje djevojke: Nikome nisam učinio ništa nažao
20.09.2019.
u 21:15
Nad svećenikom je provedeno kriminalističko istraživanje te je nakon podizanja kaznene prijave pušten da se brani sa slobode
Pogledaj originalni članak

Ne znam kako ću ovo preživjeti, jako mi je teško, mislim da ću umrijeti od muke - rekao je svećenik (47) iz Slavonije, koji je osumnjičen za spolno zlostavljanje 14-godišnjakinje, za portal SB online.

Nad svećenikom je provedeno kriminalističko istraživanje te je nakon podizanja kaznene prijave pušten da se brani sa slobode.

- Nikad u životu nikome ništa nažao učinio nisam, sve učim da vjeruju u Boga, da se drže božjih zakona, zašto riječ božja nije došla do njih, zašto, zašto mi rade tako ružne stvari. Ne znam kako ću ovo preživjeti - rekao je muškarac čiji identitet zasad nije otkriven.

- Želim da bude sve u redu i da cijela ova naša župa funkcionira najbolje što može. I po zakonima Republike Hrvatske i po božjim zakonima. Neki ljudi, njihove namjere ne razumijem, molim se za njih, molim se da im Bog prosvijetli pamet, i da shvate da samo želim služiti crkvi onako kako najbolje znam. Nikad nisam želio crkvene stvari dijeliti na način kako bi neki htjeli. Možda ih je to zasmetalo? Ne znam - rekao je svećenik.

SB online također navodi kako nije točna informacija koja se pojavila u medijima da je dotični svećenik udaljen iz službe te navode da je još na čelu svoje župe, kao i da će od nedjelje otići na godišnji odmor.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

Avatar medeki
medeki
22:36 20.09.2019.

Da je u pitanju vaša kći ne biste ovdje trubili nebuloze! Nijedan siledžija se osjeća krivim, oni su samo sijači ljubavi!!!

TR
tretez
21:56 20.09.2019.

Autor treba naučiti ispravno hrvatski pisati. Naime, piše se: Božji/Božja i Crkva (velikim početnim slovom). Crkva se piše malim slovom samo ako se misli na građevinu. A riječ Božji je pridjev izveden od vlastite imenice.

BA
bakulušić
21:36 20.09.2019.

Nitko nije kriv dok mu se zlodjelo ne dokaže i potvrdi pravomoćnom sudskom presudom!