Željko Širić

'Sve što mi se stavlja na teret konstrukcije su Hrvoja Maleša'

Foto: Daniel Kasap/Pixsell
'Sve što mi se stavlja na teret konstrukcije su Hrvoja Maleša'
23.01.2014.
u 18:05
Ono što se čulo na snimkama tajno snimljenog razgovora Širić je opravdao dugovanjima Hajduka prema njegovom prijatelju koji je sudjelovao u transferima nekih Hajdukovih igrača.
Pogledaj originalni članak

– Nikada Hrvoju Malešu u razgovorima nisam spomenuo nijednog člana sudačke komisije niti sam mu govorio da mi Hajduk nešto duguje. Sve što mi se stavlja na teret izmišljotine su Hrvoja Maleša koji se našao u nepovoljnoj situaciji. Hajduk je loše stajao u prvenstvu, bili su u dugovima i Maleš je krivnju pokušao prebaciti na nekog trećeg ustvrdivši da su se protiv njega i kluba urotili i suci i cijeli HNS – kazao je u svojoj obrani Željko Širić kojem se na zagrebačkom Županijskom sudu sudi zbog optužbi da je primio mito za tzv. pošteno suđenje.

Širić, čija pozicija baš i nije bajna, s obzirom na to da su u sudnici preslušane snimke tajno snimljenih razgovora, na kojima se čuje da od Maleša, primjerice, traži nešto “da dade ljudima za Božić”, pokušao je relativizirati ono što se čulo na tim snimkama opisujući susrete s Malešom na posve drugačiji način. 

Novac nije bio za njega

Tako iz njegove obrane proizlazi da nije tražio od Maleša novac kako bi ljudima dao nešto za Božić, već je nakon Malešovih opaski kako je Hajduk u teško situaciji te nema ni za plaće Širić konstatirao:
– Kada mi je on rekao da se nada da će skupiti neki novac kako bi do Božića isplatio ljudima plaće i honorare, kazao sam mu da ga razumijem jer sam i ja poduzetnik (vlasnik kafića, nap. a.) te kako je uvijek dobro kada se ljudi obraduju za Božić.

S obzirom na to da je Širić uhićen nakon sastanka s Malešom u hotelu Antunović, na kojem je bio i Stjepan Djedović (protiv kojeg je postupak zbog bolesti razdvojen, nap. a.), i to nakon što je Maleš kroz prozor automobila ubacio 30.000 eura zamotanih u novine, Širić je zanimljivo objasnio i tu situaciju. Kazao je da je njegov sada pokojni prijatelj Franjo Čavar svojevremeno radio na nekim transferima igrača te da mu je Hajduk za to ostao dužan.

– Meni je bilo žao obitelji mog prijatelja jer su teško živjeli pa, kada je Maleš rekao da će naći neke sponzore kako bi se taj dug riješio, nisam se bunio. I za taj novac tada u hotelu Antunović shvatio sam da ga je on donio kako bi ih ja predao Čavarovoj obitelji – kazao je Širić.

Sve zbog Štimca

Obranu je iznio i Neven Šprajcer, bivši tajnik NK Karlovca, koji je zanijekao krivnju te je ustvrdio da se u ovoj situaciji našao jer je na izborima za novog predsjednika HNS-a u prosincu 2010. podržao Vlatka Markovića umjesto Igora Štimca, kasnijeg izbornika. 

>> 'Maleš mi je rekao da se ide naći sa Širićem zbog suđenja'

>> Marić pomoćniku: Ako si fulao, pucao si mi u glavu!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
11:32 23.01.2014.

Znači, Širić i Djedović su kao šefovi sudačke komisije išli utjerivati dug za svog misterioznog prijatelja menadžera... LOL, ovo je jedna od uvjerljivijih obrana.

Avatar TinaMazze
TinaMazze
15:40 23.01.2014.

Ha ha ha ha ha ...čudno, ovakon na prvi pogled izgleda kao da ima mozak!

Avatar Prosenjak
Prosenjak
19:20 23.01.2014.

Kakve bajke...