Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjedok Štimac:

'Maleš mi je rekao da se ide naći sa Širićem zbog suđenja'

Igor Štimac
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
16.01.2014.
u 11:38

– Maleš mi je tada u tom razgovoru rekao da mu je Širić spomenuo neka stara dugovanja Hajduka prema njemu – rekao je bivši hrvatski nogometni izbornik Igor Štimac.

Igor Štimac, bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, svjedočio je na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Željku Širiću i Nevenu Šprajceru koje se tereti za primanje, odnosno davanje mita za tzv. "pošteno suđenje".

Kazao je da mu je jednom prigodom Hrvoje Maleš, koji je u to vrijeme bio predsjednik uprave Hajduka, kazao da mora ići na sastanak sa Širićem. Štimac ga je pitao zbog čega ide na taj sastanak, na što mu je Maleš odgovorio da želi razgovarati sa Širićem o suđenju jer, prema njegovu mišljenju, u to vrijeme Hajduk nije dobro stajao kod sudaca.

Fiorentini objasnio pojam "osječkog lobija"

– Maleš mi je tada u tom razgovoru rekao da mu je Širić spomenuo neka stara dugovanja Hajduka prema njemu. Nije konkretizirao o čemu se radi ni na koje se vrijeme to odnosi, a ja sam ga pitao, ako misli da ja imam ikakve veze s tim, želi li da idem s njim na taj sastanak sa Širićem. Maleš mi je na to odgovorio da nema potrebe – kazao je Štimac.

Osim njega svjedočio je i Fredi Fiorentini koji je, kako je kazao, nekih 20 godina bio u Hajduku. On je, pak, objasnio što je pojam tzv. "osječkog lobija", koji se tijekom ovog suđenja često spominje. Fiorentini je kazao da pod tim pojmom podrazumijeva skupinu ljudi poput Širića, Stjepana Djedovića i Ante Vučemilovića koji su imali većinu u Izvršnom odboru Hrvatskog nogometnog saveza te su kao takvi za razliku od, primjerice članova Izvršnog odbora iz drugih krajeva Hrvatske, imali mogućnost kontrole situacije. Objasnio je da je to bitno zbog toga što je Izvršni odbor HNS-a donosio sve važne odluke unutar hrvatskog nogometa te se, primjerice, bez Izvršnog odbora nije mogao imenovati novi izbornik.

>>'Maleš mi je rekao da Širić traži dug za pošteno suđenje'

>>Maleš ispričao kako je došlo do predaje novca

Komentara 1

OB
Objektivno...
17:29 16.01.2014.

A kakva je uopće razlika između osječkog "nogometnog sudačkog lobija" i običnog "osječkog sudačkog lobija"??? Kafić ovog optuženog bivšeg nogometnog suca iz Osijeka je tik do osječkog suda u koji navraćaju osječki nenogometni suci... Kad bi se znalo koliko je presuda donešeno u sudnici a koliko uz kavicu u kafiću... ajme meni...ajjooooojjj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije