SLAVONSKI BROD

Sve spremno za Festival tamburaške glazbe Brod 2013.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
tamburaši (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
tamburaši (1)
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
tamburaši (1)
16.10.2013.
u 22:51
Posebnost prvog Festivala tamburaške i zabavne glazbe je što će pored natjecateljskog glazbenog dijela, pod motom "Slavonija sto posto" biti održan i Sajam tradicionalnih slavonskih jela i pića i narodnih rukotvorina
Pogledaj originalni članak

Sve je spremno za sutrašnji početak trodnevnog \"Festivala tamburaške i zabavne glazbe - Brod 2013.\" s kojim Slavonski Brod nakon stanke od nekoliko godina ponovo postaje festivalski grad. Festival \"Brod 2013\" održava se po prvi put, a organizatori su na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavili nastup tridesetak izvođača u službenoj festivalskoj konkurenciji, te veći broj poznatih tamburaških ekipa i zabavnjaka koji će nastupati u revijalnim programima.

Posebnost prvog Festivala tamburaške i zabavne glazbe je što će pored natjecateljskog glazbenog dijela, pod motom \"Slavonija sto posto\" biti održan i Sajam tradicionalnih slavonskih jela i pića i narodnih rukotvorina. Na njemu će uz brojne specijalitete slavonske kuhinje biti izrađena i velika, ikada ispečena, 50 metara duga makovnjača. Posjetitelji će je nakon što bude izrezana moći i kušati po simboličnoj cijeni, a sav prikupljeni novac biti će doniran Udruzi osoba s invaliditetom \"Loco-Moto\" kao prilog akciji \"Gradimo dom\" za uređenje njihovih novih prostora.

Prvi dan festivala namijenjen je za otvorenje sajma i \"Mini-fest\" na kojem će nastupiti najmlađi glazbenici i natjecati se za nastup na glavnoj festivalskoj večeri. Središnji glazbeni programi festivala na velikoj pozornici u Sportskoj dvorani \"Brod\" počet će u petak navečer tamburaškim dijelom, a završit će u subotu koja je rezervirana za večer zabavne glazbe. Izvođači će se natjecati za nagrade u više kategorija, te glavnu nagradu - kameni cvijet u hrastu, koju je izradio slavonskobrodski umjetnik Goran Stajić. Po završetku festivala, u nedjelju u jutro organizatori pozivaju Brođane na slavonsku juhu kako bi zajedno priveli kraju trodnevno druženje uz glazbu i slavonske specijalitete.

>> Zaljubljenici u tamburašku glazbu i slavonsku tradiciju došli na svoje

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.