istraživanje

Svaki drugi Hrvat boji se EU zbog stranih radnika

Foto: 'Ivica Galovic'
Svaki drugi Hrvat boji se EU zbog stranih radnika
22.05.2012.
u 17:15
Trećina bi zabranila zapošljavanje radnika iz zemalja izvan EU, a radnike iz Rumunjske i Bugarske ne želi 13 posto ispitanika
Pogledaj originalni članak

Većina Hrvata (86%) uvjerena je da će u EU živjeti bolje, a 56 posto ih vjeruje i da kao radnici možemo konkurirati svima drugima. Svaki drugi, pritom, poznaje strane jezike toliko da se ne boji da bi to mogao biti problem pri zapošljavanju u drugim zemljama EU.

Međutim, kako je pokazala anketa portala MojPosao, među 500 ispitanika svaki drugi se pribojava konkurencije stranih radnika koji bi mogli doći k nama. Trećina bi zabranila zapošljavanje radnika iz zemalja izvan EU, a njih 24 posto i iz zemalja Unije. Radnike iz Rumunjske i Bugarske, primjerice, kao kolege ne želi 13 posto ispitanika.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

KR
krenica
17:46 22.05.2012.

Budaletine,neće nitko unutar nego van.

DU
Deleted user
18:01 22.05.2012.

eto sada nama da vidimo kako je naprednim zapadnim drzava nekoliko destina godian,o takvom\"strahu\"razmisljati.

VI
vital
17:23 22.05.2012.

strah, zabrana, zašto uvijek ciganski?