U stanju pripravnosti

U šumi blizu Černobila izbio požar, strahuje se od porasta radijacije

Foto: Reuters/PIXSELL
ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL
ukrajina
29.04.2015.
u 10:58
Potencijalna opasnost dolazi od radioaktivnog onečišćenja koje su goruće biljke apsorbirale
Pogledaj originalni članak

Ukrajinska nacionalna straža u stanju je visoke pripravnosti zbog požara koji je izbio u šumi u blizini nuklearne elektrane u Černobilu, javlja RT.

 – Šumski požar se zbog jakog vjetra širi u smjeru elektrane – napisao je na svom Facebook profilu Arsen Avakov, ukrajinski ministar unutarnjih poslova.

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk posjetio je ugroženo područje te poručio kako je situacija pod kontrolom, no kako je svejedno riječ o najvećem požaru od 1992. Predstavnik Greenpeacea u Rusiji pak tvrdi kako je situacija iznimno opasna.

 – Katastrofalan požar izbio je u zoni od 30 kilometara od černobilske elektrane. Pretpostavlja se kako je požar zahvatio područje od 10.000 hektara, poručuju iz Greenpeacea.

Potencijalna opasnost dolazi od radioaktivnog onečišćenja koje su goruće biljke apsorbirale, kazao je za RT ekolog Christopher Busby.

Ukrajinske hitne službe objavile su kako su na mjesto požara poslane 34 vatrogasne ekipe, kao i helikopteri i kanaderi. Prema službenim informacijama, razina radijacije zasad je u granicama normale.

 

>> Hrvat u Černobilu: Kao da je grad zaustavljen u jednoj sekundi

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.