SUMNJA SE NA PKK

Sukobi na jugoistoku Turske: U napadu na vojsku ubijeno pet osoba

Foto: Reuters/PIXSELL
Sukobi na jugoistoku Turske: U napadu na vojsku ubijeno pet osoba
10.08.2016.
u 10:20
PKK, koju Turska, EU i SAD smatraju terorističkom organizacijom, pobunila se protiv turske države 1984. a u sukobima koji su uslijedili ubijeno je 40.000 ljudi, uglavnom Kurda
Pogledaj originalni članak

Pet vojnika je ubijeno, a osam ranjeno u jugoistočnoj pokrajini Sirnak u srijedu, a pretpostavlja se da su ih napali militanti Kurdske radničke stranke (PKK), rekli su sigurnosni izvori.  

Militanti su ispalili rakete i pucali iz oružja dugog dometa iz sjevernog Iraka na cestu pored okruga Uludere u pokrajini Sirnak pogodivši vojno vozilo dok je prolazilo, rekli su izvori. 

Jugoistok Turske poprište je najgoreg nasilja u zadnja dva desetljeća otkad je PKK odbacila dvoipolgodišnje primirje prošle godine.

Sigurnosni izvori rekli su da je početna procjena da su petorica vojnika ubijena i osmorica ranjena.

PKK, koju Turska, EU i SAD smatraju terorističkom organizacijom, pobunila se protiv turske države 1984. a u sukobima koji su uslijedili ubijeno je 40.000 ljudi, uglavnom Kurda.

>> Turska dosad pritvorila 24.000, a uhitila 16.000 osoba

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar nekakav
nekakav
10:33 10.08.2016.

sad kad je erdogan sredio stvar sa rusima, kurdi će nastradati. sad će dobiti po tamburi i u turskoj i u iraku. a i u siriji neće biti sigurni. tako da je putin riješio siriju i kurdsko pitanje na najbezbolniji način. kako bi inače država trebala rješavati probleme sa manjinama? kao srbija, recimo, kojoj su amerikanci vojnim putem uzeli kosovo. ili kao francuska, španjolska, koje baskima ne daju nikakvu stvarnu autonomiju, osim djelomične kulturne i nešto sitnog u ekonomiji. zašto italija nema problema sa manjinama, austrija? imaju li ih uopće? ili te probleme imaju samo zemlje koje im daju 'prava na poseban status', kao hrvatska recimo svojim manjinama, i još im jamči tolko i tolko mjesta u saboru. eh, komedija je sa tim manjinama. al i naši su negdje manjina!

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
16:15 10.08.2016.

Posjet rusiji, ameri za uzvrat dali pol.azil admiralu koji se skrivao u nato bazi. Putin je 12 sati prije puča javio erdi i osigurao si pobjedu rusa na šahovskom polju. Bit će interesantno pratit

MX
Mister X
10:41 10.08.2016.

PKK,= Kurdi koju Turska,ali ponekad i EU i SAD smatraju "terorističkom" organizacijom, "pobunila se protiv turske države 1984" ( ???) =Otpočela rat sa Turskom!) . a u sukobima koji su uslijedili ubijeno je 40.000 ljudi, uglavnom Kurda. ( Turska je NATO i to je zato ;) I napadaju ih u Turskoj. Sad je problem zapada I nikako da ti Turci da im uvedu tamo demokraciju i slobodu koju mi uživamo u EU .. Ili u NJemačkoj kad se pojavi mladi psihopat 17 godina sa tomahavkom u vlaku i bude 2 -3 žrtve Postavi se novih 12.000 kamera i uvede 3600 novih sigurnosnih službenika za željeznicu ! Demokracija i sloboda ostake dalje na snazi ... Dok Erdogan več nakon toliko malo žrtva zadnje skoro 300 mrvih i1200 ranjenih ponorel i zatvara tolike neprijatelje koji su željni njegove smrti-"demokratski rečeno svrnuće kod kuće" ....