Leti, leti...

Sudski sporovi i nedostatak novca koče otvaranje zračne luke

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja VLM/Pixsel'
Sudski sporovi i nedostatak novca koče otvaranje zračne luke
04.06.2011.
u 12:34
U Aeroklubu bi voljeli da se sadašnje sportsko letjelište prenamjeni u zračnu luku s 1200 do 1800 metara asfaltirane piste široke 35 metara
Pogledaj originalni članak

 

 

ČAKOVEC - Zbog sve većih financijskih problema, Međimurska županija želi se riješiti udjela u tvrtkama u kojima je suvlasnik. Zasad se spominju Mesap iz Nedelišća, Zračna luka Međimurje u Pribislavcu i Centar dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu. Zračna luka prije dvije godine imala je gotovo milijun kuna prihoda, a lani svega tisuću. Troškovi održavanja su veći, pa je 2010. godina završila sa 7200 kuna gubitka. No, veći su problem obveze za plaće obračunate 2003. godine i preuzete bilancom, te porezi. U tvrtci obveze za plaće osporavaju, pa se vodi sudski postupak. Zračna luka spori se i s bivšim direktorom koji traži 330.400 kuna za zaostale plaće od 5. lipnja 2004. do 5. rujna 2006. godine. Nakon nekoliko održanih ročišta na Općinskom sudu u Čakovcu, u tijeku je pokušaj nagodbe. - Pokrenut je kazneni postupak protiv bivšeg direktora, ali dosad nije sazvano ni jedno ročište - napomenuo je u izvješću sadašnji direktor Vjeran Vrbanec. Zračna luka ostala je bez prihoda od obrane od tuče zrakoplovima koja je naprasno ukinuta, a izostali su i prihodi od prodaje zemljišta. Uz sudske sporove, problemi su i nepostojanje dugoročnog koncepta razvoja zračnog pristaništa te izvora financiranja otkupa zemljišta koji je glavi preduvjet za obavljanje djelatnosti za koje je tvrtka registrirana. Još nisu do kraja ni utvrđeni odnosi s operaterom, Aeroklubom Međimurje, kao ni s općinom Pribislavec koja je vlasnik najvećeg dijela aerodromskog zemljišta. U Aeroklubu bi voljeli da se sadašnje sportsko letjelište u Pribislavcu prenamjeni u zračnu luku kategorije 3 C, s 1200 do 1800 metara asfaltirane piste široke 35 metara. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.