Povorka ponosa

Sudionici splitskog Pridea najavili dolazak i u Zagreb

Foto: Split Pride
gay pride
Foto: 'Tino Juric/PIXSELL'
'11.06.2001. Split - Nekoliko stotina ljudi okupilo se na splitskom Gay Pride-u uz jake snage interventne policije. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
gay pride (1)
16.06.2011.
u 18:25
Sudionici Split Pridea nakon povorke u Splitu osnovali su grupu podrške na Facebooku "Split Pride Survivors"
Pogledaj originalni članak

Sudionici Split Pridea nakon povorke u Splitu osnovali su grupu podrške na Facebooku "Split Pride Survivors". Za zaštitni simbol odabrali su leteći oleander – cvijet s kojim su bili gađani. U subotu će se priključiti zagrebačkoj povorci noseći oznaku "SURVIVOR", stoji u priopćenju splitskog Pridea.

Također, u priopćenju se navodi da sudionici splitske povorke dogovaraju detalje oko smještaja u Zagrebu, a napominju kako su ogorčeni napisima u medijima i reakcijama vladajućih na gradskoj i državnoj razini koji su, kako navode, slali dvosmislene poruke. Dodaju da će sudionicima iskustvo iz Splita ostati trajni pokazatelj mržnje u Hrvatskoj protiv koje se neće prestati boriti. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

OB
-obrisani-
18:36 16.06.2011.

U Poćetku bog stvori Adama i Evu Tako i dandanas po vjer i po bogu,samo novi parovi muško + žensko može stvarati obitelj i povećavati brojnost.

OB
-obrisani-
18:55 16.06.2011.

@ Remetinac Slaba ti je ta teorija. Koliko je meni poznato, upravo ih je on žestoko kaznio kad ih je uzapćio dok su konzumirali hetero-sex.....

OB
-obrisani-
21:49 16.06.2011.

ilji bu to mozda nesev neko iz HNS- nadam se da to na cacic ili pusicka-mogev bi ga nesti mesic