München

Suđenje Perkoviću i Mustaču počinje 17. listopada

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Suđenje Perkoviću i Mustaču počinje 17. listopada
08.09.2014.
u 15:42
U optužnici stoji da je Mustač od 1982. do listopada 1985. godine bio voditelj bivše jugoslavenske tajne službe SDS i nadređeni Josipu Perkoviću
Pogledaj originalni članak

Njemački mediji javljaju kako će suđenje Zdravku Mustaču i Josipu Perkoviću početi u Münchenu 17 listopada. Podsjetimo, Mustača se sumnjiči za pomaganje u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića 28. srpnja 1983. godine u Njemačkoj. Mustačev proces će se spojiti s Perkovićevim.

U optužnici stoji da je Mustač od 1982. do listopada 1985. godine bio voditelj bivše jugoslavenske tajne službe SDS i nadređeni Josipu Perkoviću kojem je, vjerojatno u proljeće 1982. godine, naredio organiziranje i ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića. Nadalje se navodi kako je potom Perković stupio u kontakt s Krunoslavom Pratesom i uključio ga u ubojstvo Đurekovića. Prates je razvio bliski kontakt sa Đurekovićem i zadobio njegovo povjerenje, navodi se nadalje. Prates je zasad nepoznatim osobama dao kopiju ključa garaže u Wolfratshausenu, koju je Đureković koristio kao tiskaru, a one su ga 28. srpnja 1982. godine dočekale i ubile ga s nekoliko hitaca u glavu.

>> U Njemačkoj podignuta optužnica protiv Mustača za ubojstvo Đurekovića

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

JM
jezero-matica
16:33 08.09.2014.

Kada ce sudjenje poceti u Hrvatskoj tisucama clanova isti "Struktura"koji jos suvereno vladaju Hrvatskom!

Avatar tajar
tajar
18:35 08.09.2014.

Da ih država nije štitila uvođenjem zakona poznatog pod nazivom Lex Perković, već bi sudjenje bilo gotovo ili pri kraju. Ovako je ispalo loše i za njih, a pogotovo za državu.

PM
perica_mali
18:54 08.09.2014.

Bez priznanja i suočavanja sa zločinima nema pomirenja