afera hac - remorker

Sud ponovo pozvao Sapunara kako bi ga suočio s optuženicima

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Sud ponovo pozvao Sapunara kako bi ga suočio s optuženicima
21.03.2019.
u 18:34
Nakon što su Božidar Kalmeta i ostali optuženici iznijeli obrane, u kojima su mahom govorili da je Sapunar nevjerodostojan svjedok koji ih lažno tereti, sud ga je odlučio ponovo pozvati radi razjašnjenja i mogućeg sučeljavanja s optuženicima
Pogledaj originalni članak

Josip Sapunar, koji se od optuženika u aferi HAC - Remorker pretvorio u glavnog svjedoka, i to nakon što je priznao krivnju te se nagodio s USKOK-om, ponovo će morati na zagrebački Županijski sud. I to kako bi opet sjeo na klupu za svjedoke.

Naime, nakon što su Božidar Kalmeta i ostali optuženici iznijeli obrane, u kojima su mahom govorili da je Sapunar nevjerodostojan svjedok koji ih lažno tereti, sud ga je odlučio ponovo pozvati radi razjašnjenja i mogućeg sučeljavanja s optuženicima. Sapunar bi na klupu za svjedoke trebao sjesti početkom travnja, a predviđeno je da bi njegovo ponovljeno svjedočenje moglo trajati tri dana.

Sud je usvojio neke dokazne prijedloge pa će se pribaviti dodatna dokumentacija proizišla iz obrana optuženika, a o nekim drugim dokaznim prijedlozima odlučit će se naknadno.

Suđenje Kalmeti i ostalima ulazi u završnicu pa bi nepravomoćna presuda mogla biti objavljena do ljeta.     

Pogledajte video usporedbe Hrvatske i Slovenije:

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Prodanović
Prodanović
20:39 21.03.2019.

Koliko znam od ljudi iz HAC-a uvijek i jedan jedini je bio Sapunar, nisi mogao primirisati ako Sapija nisi uključio, prema njihovim procjenama uzeo je između 40-50 mil. kn, počevši od odvjetnika za izvlaštenja, kupnju informatičke opreme i prigrama (tako je u cijeni bila i informatička oprema za njegovu Visoku školu za diplomaciju gdje je sada i Zoki Milanović), itd,itd....a uvijek se pozivao na druge...a tek plaćanja izvođača preko faktoring kuća iako je HAC imao novce! Napravio je vilu na Gračanima, stan u ulici Crvenog križa, pa na Vrbanima 3, u Americi...pa samo je platio kaznu za Fimi Mediu 1,7 mil. kn da nije trepnuo, a ni Veljko Miljević ne radi za kikiriki! Lopov nad lopovima, i sve što je Lovrinčević rekao, to je istina!