ČETVORICA OPTUŽENIH

Sud oslobodio optužene za lažiranje podataka u stanici za tehnički pregled

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
sud
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
sud
06.05.2021.
u 22:05
Žalba je podnesena i zbog povrede kaznenog zakona u odnosu na pogrešne i neosnovane tvrdnje suda
Pogledaj originalni članak

Općinski sud u Koprivnici oslobodio je nepravomoćno četvoricu optuženih hrvatskih državljana rođenih 1979., 1960., 1964. i 1975., optuženih da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na počinjenje tog kaznenog djela. DORH je uložio žalbu. 

Optužnicom se prvu dvojicu okrivljenika tereti da su kao nadzornici tehničke ispravnosti vozila u stanici za tehnički pregled, na poticaj trećeg i četvrtog okrivljenika, upisivanjem neistinitih podataka o ispravnosti vozila omogućavali produljenje važenja prometnih dozvola za vozila koja nisu bila tehnički ispravna i nisu ispunjavala uvjete za produljenje registracije.

- Državno odvjetništvo smatra da je sud počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka jer je izreka presude nerazumljiva, a njezin sadržaj je u suprotnosti sa sadržajem zapisnika suda o objavi presude, dok je obrazloženje presude nejasno i uopće ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama.

Žalba je podnesena i zbog povrede kaznenog zakona u odnosu na pogrešne i neosnovane tvrdnje suda da postupanje okrivljenih osoba nije kazneno djelo i da okrivljenici kao nadzornici tehničke ispravnosti vozila u stanici za tehnički pregled nisu odgovorne osobe - navode u DORH-u. U optužnici je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje.
 

Burno sučeljavanje - Tomašević zaprijetio Filipoviću tužbom, Škoro prozvao HDZ, a Klisović gradsku upravu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LI
Linomedo
23:17 06.05.2021.

Ne mogu vjerovat da se pored tolikog kriminala u državi pravosuđe bavi ovakvim stvarima. To je problem poslodavca.

FA
fajlpz
22:36 06.05.2021.

Bravo za Pravosuđe u Hrvatistanu.