Križ na sudu

Sud odlučio: Raspelo se može držati u javnim prostorima

Foto: Arhiv VL
Sud odlučio: Raspelo se može držati u javnim prostorima
18.03.2011.
u 21:48
Sud je zaključio da nema dokaza o tome da prikazivanje raspela u učionicama utječe na učenike
Pogledaj originalni članak

Držanje raspela u učionicama škola u Italiji ne predstavlja kršenje prava nekatoličkih obitelji,  odlučio je Europski sud za ljudska prava.

Sud je zaključio da nema dokaza o tome da prikazivanje raspela u učionicama  utječe na učenike. Ovom presudom poništena je prethodna odluka protiv postavljanja raspela iz  2009. godine. Odluku Europskog suda za ljudska prava pozdravio je talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini kao pobjedu "narodnog osjećaja".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 40

KA
Karla
01:26 19.03.2011.

Križ je poruka svima, da nema veće ljubavi od ove kad daruješ svoj život i umireš za druge. To sada rade i oni japanski inžinjeri u nuklearkama. Možda nisu kršćani, ali shvatitli su poruku križa. Križ je univerzalna vrijednost !

SI
sinaj
22:03 18.03.2011.

He, he, lijepe li vijesti. Uplašili se Europljani najezde muslimana. Bravo za Italiju, tako razmišlja jedna napredna, civilizirana i demokratska zemlja.

DU
Deleted user
22:14 18.03.2011.

Pod križ stati i moliti, moliti, moliti… Bože čuvaj Hrvatsku!!! Čuvaj ovo sveto tlo, blagoslovi nas.