Vrhovni sud

Suci sutra na zatvorenoj sjednici odlučuju o žalbi Branimira Glavaša

Foto: Arhiva VL
Suci sutra na zatvorenoj sjednici odlučuju o žalbi Branimira Glavaša
03.06.2010.
u 18:53
Tužiteljstvo navodi da su kazne premale, a obrana da ratni zločini nisu ni dokazani
Pogledaj originalni članak

Petero sudaca Vrhovnog suda sutra će, posljednjeg dana rasprave, na zatvorenoj sjednici odlučivati o žalbama na nepravomoćnu presudu kojom je lani odbjegli saborski zastupnik Branimir Glavaš osuđen na deset godina zatvora zbog ubojstava srpskih civila u Osijeku 1991. godine. Uz njega su još petorica pripadnika Samostalne uskočke satnije nepravomoćno osuđena na kazne zatvora od pet do osam godina.

Prema najavama iz sudskih i odvjetničkih krugova, Vrhovni bi sud trebao za mjesec dana objaviti pravomoćnost presude na koju su se žalile obje strane. Tužiteljstvo navodi da su kazne premale, a obrana da ratni zločini nisu ni dokazani. Svoju je žalbu Glavaš sročio na 82 stranice te je na sudu čitana više od tri sata, a potom su razmatrane i žalbe koje su podnijela trojica odvjetnika nekadašnjeg zapovjednika obrane Osijeka.

U svojoj se žalbi osvrnuo na iskaz krunskog svjedoka Krunoslava Fehira koji je kazao da je po Glavaševoj naredbi ubijao i zlostavljao civile. Glavaš navodi da je Fehir nekoliko puta različito svjedočio dodajući da se “nemoguće braniti od laži za koje sud nema opravdanja.”

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

CR
crocro
20:56 03.06.2010.

Ja sam legalist. No, da li se može na temelju izjave samo jednog svjedoka tj. krunskog svjedoka, koji svako malo mijenja svoje iskaze, temeljiti presuda Glavašu. Ja mislim da za takvu kaznu i za optužbu za ratni zločin, treba podastrijeti puno više dokaza, nadasve materijalnih i puno više \"krunskih svjedoka\", od jednoga. Ako toga nedostaje, onda je ovo bjanko presuda.

BR
brgr
21:52 03.06.2010.

Kad se rijesimo ove budale ima da nam sunce svane u Hrvatskoj,jos jedan ustasa manje,ne znam ako se netko sjeca one scene iz Bleiburga gdje su ustase zaustavljale domobrane i govorile kako treba da skinu hrvatsko znakovlje i da stavljaju ustasko i slobodno vicu da su ustase,tako je ovaj kreten radio kad je pao vukovar pa je docekivao branitelje vukovara i govorio slobodno recite da ste ustase ima negdje scena iz dnevnika iz tog vremena,ovo je cisti dokaz kako ovakvi idioti jos uvijek mogu da se slobodno krecu po Hrvatskoj i Bosni.,i da nase pravosudje ne funkcionira.

DD
DDUVNJAK
22:08 03.06.2010.

Ako ćemo se tako djeliti onda nek Senka Knežević kaše je li Srpski ili Hrvatski civil i u čemu je stvar.