Norveški ministar

Støre: Pristupni pregovori mogli bi biti završeni za nekoliko tjedana

Foto: MVPEI
Støre: Pristupni pregovori mogli bi biti završeni za nekoliko tjedana
20.04.2011.
u 22:14
Ministar Støre dao je čvrstu podršku hrvatskom članstvu u Europskoj uniji
Pogledaj originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković  i ministar vanjskih poslova Kraljevine Norveške Jonas Gahr Støre koji je u radnom posjetu Hrvatskoj, sastali su se danas u Zagrebu. 

Ministri su izjavili kako Hrvatska i Norveška imaju dobre bilateralne odnose, a  kruna intenzivnih kontakata biti će skorašnji državni posjet norveškog kralja Haralda V. Hrvatskoj. Izrazili su i zadovoljstvo postignutom razinom gospodarske suradnje te izdvojili dva događaja koja će se održati upravo tijekom posjeta kralja Haralda V., a koji će dati poticaj jačanju bilateralne trgovinske bilance.

U Zagrebu će se 12. svibnja održati Hrvatsko-norveški forum izvrsnosti, a sljedećeg dana svečano će biti označen početak rada „iNavis centra“ u Šibeniku, koji će dvjema zemljama s bogatom pomorskom i brodograđevnom prošlošću pružiti priliku za razvijanjem suvremene tehnologije u maritivno orijentiranim privrednim granama.

Ministar Støre dao je čvrstu podršku hrvatskom članstvu u Europskoj uniji te izrazio uvjerenje kako će se pristupni pregovori dovršiti za nekoliko tjedana. Napomenuo je također kako Hrvatska i Norveška uspješno surađuju unutar NATO saveza.

Podsjetio je kako preko 100.000 norveških turista svake godine posjećuju Hrvatsku.

Na sastanku je bilo riječi i o aktualnim političko-sigurnosnim prilikama u regiji, te NATO operacijama u Libiji.

Jandroković je norveškog kolegu izvijestio i o stavovima hrvatskog državnog vodstva vezanim uz nedavne presude Međunarodnog kaznenog suda u Den Haagu, te pravnim aktivnostima koje će se poduzimati u drugostupanjskom postupku na pobijanju teza o udruženom zločinačkom pothvatu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

OB
-obrisani-
23:01 20.04.2011.

...ovi su totalno poludili...ima li nekog normalnog u ovoj drzavi? pa Norveska nije ni clanica EU...i sad da oni nas podrzavaju.........jooooooooooooooj...strava

Avatar @veNLO
@veNLO
23:08 20.04.2011.

Nelegitimna hrvatska vlast dolazi u vremenski tjesnac - završetak \"pregovora\" (dosad su i vrapci na grani saznali da se ne radi ni o kakvim pregovorima, nego o stalnim ustupcima nesposobne i anacionalne vlasti) s EU će se desiti prije završetka žalbenog postupka hrvatskih uznika u Haagu. Trebat će referendum organizirati prije. Dotad će potrošiti puno više od, javnosti poznatih 15 milijuna kuna, za reklamiranje EU. To će nam biti minimalna šteta (našim novcem plaćaju reklame okrenute protiv naših interesa). Onu veću nećemo dopustiti. Na referendumu će većina Hrvata zaokružiti NE! Inače, Norveška nije članica EU, tako da je ova samoreklama samodopadnog seljaka iz okolice Bjelovara (Jandrokovića) promašena. No, ta sirovina će platiti i reklamni dolazak norveškog kralja! ne bi li zadobio koji postotak na referendumu. Hrvati se bude...stoko izdajnička!

1J
1japan
02:15 21.04.2011.

sada se sprdaju sa nama seru i lažu a nase budale im vjeruju umjesto da ih ispedaliraju.