DETALJI TEK NAKON OBDUKCIJE

Stravični zločin zgrozio Srbiju: Novorođenče stavila u vreću i bacila na smetlište

24.04.2020.
u 13:54
Policija je pronašla beživotno tijelo bebe blizu kuće djevojke. Sve se otkrilo nakon što se djevojka s obilnim krvarenjem javila ginekologu, koji je, iako ona nije htjela ništa reći, odmah posumnjao da je rodila.
Pogledaj originalni članak

Mještanka (21) sela Batote na jugu Srbije bacila je bebu nakon porođaja u praznu vreću praška na smetlištu, 100 metara od svoje kuće, doznaju Novosti. Žena se javila ginekologu Doma zdravlja u Brusu, žaleći se na bolove.

– Djevojka se požalila na krvarenje, ali kako ništa nije htjela reći, doktor je odmah posumnjao da je rodila i pozvao je policiju – navodi izvor iz istrage.

Prebacili su je u bolnicu u Kruševcu, gdje je čuva policija. Istražitelji su se dali u potragu za bebom u blizini djevojčine kuće. 

– Prvo su na nekih 100 metara od  kuće na smetlištu pronašli posteljicu u srijedu oko 23 sata, a onda su u četvrtak pronašli bebu  zamotanu u ručnik u praznoj vreći praška – rekao im je izvor. Pretpostavlja se da nitko od ukućana nije znao da je djevojka trudna jer je sve krila mjesecima.

– Za sada slučaj vodimo kao ubojstvo pri porođaju – kaže Milan Mihajlović, javni tužitelj iz Brusa.

– Obdukcija koju će raditi stručnjaci Zavoda za sudsku medicinu utvrdit će definitivno koja je bila starost novorođenčeta – rekao je.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.