DUG PREMA VELEDROGERIJAMA

Stranka GLAS uputila oštro priopćenje zbog nestašice lijekova: 'Plenkoviću, gdje je novac?'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Stranka GLAS uputila oštro priopćenje zbog nestašice lijekova: 'Plenkoviću, gdje je novac?'
21.10.2020.
u 13:07
U svom priopćenju medijima ističu kako su bez lijekova ostale dječje bolnice u kojima se najmlađi liječe od najtežih bolesti.
Pogledaj originalni članak

Stranka GLAS u srijedu je poslala priopćenje u kojem se referiraju na problem oko nestašice lijekova zbog duga od 5 milijardi kuna koje bolnice imaju prema veledrogerijama. 

Tvrde kako je neshvatljivo i bezobzirno da vlada jedne zemlje na takav način svoje građane ostavlja u nemilosti, a premijera Plenkovića otvoreno su upitali gdje je novac.

"U trenu kad 33 hrvatske bolnice ostaju bez lijekova zbog duga od 5 milijardi kuna prema veledrogerijama predsjednik Vlade koja je za to odgovorna bahato odgovara da novca nema zbog potpora isplaćenih za očuvanje radnih mjesta. Prije svega, neshvatljivo je i potpuno van razuma da Vlada jedne zemlje dovede svoje građane u takvu situaciju bilo kada, a kamoli usred pandemije, i to dok dužnosnici te Vlade svakodnevno upozoravaju da će bolesnici uskoro ostati bez liječnika i bez kreveta u bolnicama", ističu iz GLAS-a.

U svom priopćenju medijima ističu kako su bez lijekova ostale dječje bolnice u kojima se najmlađi liječe od najtežih bolesti.

"Zadnja stvar koju u takvoj situaciji treba napraviti je ostaviti ih još i bez lijekova, i to čak i dječje bolnice u kojima se trenutno stotine djece liječi od najtežih bolesti. Kao da to nije dovoljno, predsjednik Vlade još cinično i krajnje bezobrazno odgovornost svaljuje na veledrogerije kojima duguje novac, a i na same građane i privatne poduzetnike kojima su isplaćene potpore. Da ne kažemo da pritom i ne govori istinu. Hrvatska je odmah u travnju, upravo za očuvanje radnih mjesta, dobila 8,8 milijardi kuna hitne pomoći iz fondova Europske unije, što je za 1,8 milijardi kuna više od iznosa s kojim se premijer sada bahato nabacuje".

Na kraju priopćenja političari iz GLAS-a upitali su i premijera Plenkovića gdje je novac.

"Svake godine se u proračun slijevaju milijarde od strogo namjenskih zdravstvenih doprinosa koje građani uplaćuju. Gdje je, premijeru Plenković, i taj novac"?

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar film
film
14:37 21.10.2020.

kaj se ona brine za down sindrom i onak nema ljeka....

Avatar Cornelius
Cornelius
13:28 21.10.2020.

Za bolest zvanu kmica-sataraš još nije izumljen lijek, dakle, nepotrebno preser...

ML
Mladjan
19:07 21.10.2020.

Bolnice koje ne mogu plaćati lijekove, treba zatvoriti ili prodati.