Croatia airlines

Štrajk stjuardesa odnio dva milijuna dolara

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Štrajk stjuardesa odnio dva milijuna dolara
11.07.2010.
u 20:00
Kabinsko osoblje Croatia Airlinesa nije štrajkalo zbog većih plaća nego je tražilo više dana godišnjeg odmora i bolju organizaciju posla
Pogledaj originalni članak

U Croatia Airlinesu još ne znaju koliku im je točno štetu pričinio dvodnevni štrajk kabinskog osoblja zbog kojeg je trećina aviona te nacionalne aviokompanije bila prizemljena. Uprava CA bila je procijenila da bi šteta zbog četverodnevnog štrajka, koji je nakon dogovora sindikata i vodstva CA ipak ranije prekinut, mogla iznositi i više od 29 milijuna kuna.

Budući da je štrajk kraće trajao, ona će biti manja, možda oko dva milijuna dolara jer su procjene govorile da zbog otkazanih letova dan štrajka stoji milijun dolara.

Direktor CA Ivan Mišetić u intervjuu za Večernji list najavio je da će od Sindikata kabinskog osoblja tražiti nadoknadu štete prouzročene štrajkom, a tvrdio je da će zbog otkazanih letova minuse na računu osjetiti i zračne luke te hoteli kojima su bile otkazane rezervacije. Kabinsko osoblje nije štrajkalo zbog većih plaća nego je tražilo više dana godišnjeg odmora i bolju organizaciju posla.

Kako će se gubici odraziti na poslovanje Croatia Airlinesa, najbolje govori podatak iz vrha Vlade kako i bez štrajka nacionalna zrakoplovna kompanija, da bi preživjela godinu, treba više od 100 milijuna kuna proračunskog novca. Na Markovu trgu, iako stidljivo, savjetuju da se racionalizira poslovanje CA i da se kroz smanjenje broja zaposlenih kompenzira trošak štrajka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
12:11 12.07.2010.

Da Misetic i sva njegova druzba vrate ukradeno, te da se optuste razni sinovi, kceri, kumovi i ostali rodijaci iz administracije cija je jedina zadaca primati veliku placu, Croatia Airlines bi poslovao pozitivno. Ostavite kabinsko osoblje na miru. To je uz tehniku i prodaju jedini dio CA koji donosi zaradu!

TU
tutle
20:17 11.07.2010.

štetu kompaniji i ostalima ni u kom slučaju nije prouzročio štrajk osoblja nego bahata, neracionalna, nekompetentna itd. uprava ista kao i u svim državnim i javnim tvrtkama koje vode kradeze podobni kadrovi

TI
Tisikomunjara
20:34 11.07.2010.

Voze se za džabe ,još im plačaju i još se bune.Ma dajte otkaz svim tim tatinih sinova i maminih kčerica .Ima tu nezaposlenih koji nemaju za kruh i da im se delati koji če biti itekako željni zamijeniti ih