NA GRANICI S HRVATSKOM

'Strah se širi Šidom kada padne mrak': Stanovnici traže premještanje prihvatnih centara za migrante

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
'Strah se širi Šidom kada padne mrak': Stanovnici traže premještanje prihvatnih centara za migrante
04.09.2016.
u 13:26
Prema posljednjim službenim podacima u Srbiji je oko 4.000 migranata.
Pogledaj originalni članak

Zbog sve većeg broja migranata koji borave u prihvatnim centrima u mjestu Šid, uz samu granicu s Hrvatskom, i sve učestalijih krađa, provala i razbojništava u kojima su sudjelovali, građani su pokrenuli inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine, javili su u nedjelju vojvođanski mediji.

"Zbog svih incidenata u kojima su sudjelovali migranti, nelagoda i strah stanovnika Šida postaju veći kada padne mrak. Migranti ne poštuju čak ni kućni red koji kaže da izvan prihvatnog centra ne bi smjeli biti poslije 22 sata“, navodi Radio televizija Vojvodine (RTV).

Njihove kamere su to kako prenose i zabilježile prošle noći --  bilo ih po ulicama i parkovima, pa stanovnici i dalje strahuju za sigurnost. Samo u posljednja dva mjeseca prijavljeno je 26 incidenata.

Zbog svega, prenosi RTV, građani preko društvenih mreža nastavljaju da se samoorganiziraju: za samo 24 sata, peticiju za premještanje prihvatnih centara izvan teritorija općine  podržalo je više od 650 ljudi.

Premda je broj policajaca povećan predsjednik općine Predrag Vuković je na sastanku Savjeta za sigurnost tražio da policija obavlja svoju zadaću i zaštiti građane. Sporadični incidenti se događaju i na sjeveru Vojvodine, u Subotici, gdje su tri migranta koncem kolovoza napala braću, dva 16-godišnja mladića koji su pokušavali da im pomognu da nađu prenoćište.

Kako su prenijeli subotički mediji jedan od njih je poslije napada primljen u bolnicu s ozljedom desne strane potiljka i uha, kao i lakšom ozljedom koljena.

"Ozljede glave nastale su oštrim predmetom", priopćeno je iz bolnice.

Javnosti nije rečeno jesu li migranti pronađeni i identificirani. Prema posljednjim službenim podacima u Srbiji je oko 4.000 migranata.

>> Mađarska oglasom traži 3000 'graničnih lovaca' na migrante

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

CR
cronada
14:33 04.09.2016.

Samo nemojte olako te strahove uzeti za stvarnost, svaki dan na zapadu nasilne grupe mdadih muskih izbjeglica posebno prema djevojkama koje se same krecu u njihovoj blizini, drzite se distance!!!

FI
fiberglas
16:03 04.09.2016.

Bilo ih je po groblju, zgodno za spavati i jesti na pločama, a o izmetu neću ni govoriti. Za karikaturu u PArizu kolju i dižu u zrak i tome nema kraja, a ovdje skrnave groblja? O Orbane spasi i nas!

VJ
vjekozagreb
15:26 04.09.2016.

strahuju i Slavonci od istih a o tome šutite. Stvarno ste srpske novine ne hrvatska tiskovina.