Tribina na HKS-u

Što se to doista događa u Poljskoj?

Foto: Reuters/PIXSELL
Juncker i Morawiecki
Foto: Reuters/PIXSELL
Andrzej Duda
Foto: Reuters/PIXSELL
Andrzej Duda
Foto: Reuters/PIXSELL
Andrzej Duda
Foto: Reuters/PIXSELL
Juncker i Morawiecki
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
Mateusz Morawiecki
04.04.2019.
u 13:14
O političkoj situaciji u Poljskoj govovrit će poznati poljski autor Grzegorz Górny, jedan od najutjecajnijih poljskih konzervativnih publicista, te kolumnist Večernjeg lista Mate Mijić.
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko katoličko sveučilište poziva na tribinu pod nazivom „Što se to doista događa u Poljskoj?“ koja će se održati u petak 5. travnja 2019. u 13 sati u HKS-ovoj dvorani Blaženi Alojzije kardinal Stepinac. 

Je li Poljska doista „enfant terrible“ europske politike ili tamošnje vlasti jednostavno inzistiraju na svojoj gospodarskoj i političkoj suverenosti? Je li točna slika koju obično imamo o Poljskoj kao o zemlji koja je provela temeljitu i učinkovitu lustraciju? Jesu li čelnici stranke Pravo i pravednost koja trenutačno vlada Poljskom doista „eurofobi“ i „rušitelji demokracije“ kako to europske vlasti u Bruxellesu tvrde? U kojoj mjeri su informacije o Poljskoj koje dolaze do nas preko zapadnih agencija pouzdane i istinite? 

Na ova i brojna druga pitanja o političkoj situaciji u Poljskoj odgovarat će poznati poljski autor Grzegorz Górny, jedan od najutjecajnijih poljskih konzervativnih publicista. Górny je autor brojnih knjiga od kojih je nekoliko njih prevedeno u Hrvatskoj i pokretač časopisa Fronda koji je formirao čitav jedan naraštaj poljske konzervativne inteligencije. Na tribini će sudjelovati i  sve popularniji hrvatski politički analitičar i kolumnist Večernjega lista Mate Mijić. Tribinu će moderirati urednik portala Bitno.net Goran Andrijanić

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
13:47 04.04.2019.

Istina zavisi od pogleda. Za jedne moze biti jedna za druge druga. Sve zavisi s koje strane gledate. Kad jednima sunce svane, drugima se smrkne. Pan Grzegorz Górny nece objektivno govoriti sto se dogadja u PL. To ce biti pogled konzervatvnog publicista - znaci onog koji je uz kler, PiS, drzavnu televiziju itd.