Tajno društvo

Što se događalo s masonima u Jugoslaviji i kako su obnovljeni u Hrvatskoj

Foto: VL
Što se događalo s masonima u Jugoslaviji i kako su obnovljeni u Hrvatskoj
17.07.2020.
u 09:08
Doznajte sve o slobodnom zidarstvu na osnovi objektivnih činjenica, lišenih bilo kakvih subjektivnih interpretacija
Pogledaj originalni članak

Prije nego što je koronavirus preuzeo medijske naslovnice, ne treba zaboraviti da je afera Masoni tresla hrvatsku javnost početkom 2020.

Kako bi izbjegli krive informacije o ovom tajnovitom društvu Večernji list vam donosi specijalni magazin Hrvati i masoni – sve tajne slobodnog zidarstva! Potražite ga u nedjelju 19. srpnja na dar uz Večernjak na zagrebačkim kioscima!

Saznajte sve o slobodnom zidarstvu na osnovi objektivnih činjenica, lišenih bilo kakvih subjektivnih interpretacija kroz doista impozantan fond podataka; donosimo niz godina i datuma vezanih uz povijest slobodnog zidarstva u Hrvatskoj i u svijetu, stotine imena onih koji su pripadali bratstvu, ali i njihovih uloga i zasluga u javnom životu ili, da kažemo masonski, profanom životu.

Obnova masonstva u Hrvatskoj ’90-ih godina

Donosimo procese koji su oblikovali i vrijeme i ljudsku civilizaciju, a iza kojih je često stajala "nevidljiva ruka" tajnih društava. Moći ćete prvi put na jednom mjestu, prateći sjećanja samih slobodnih zidara, proučiti obnovu masonstva u Hrvatskoj '90-ih godina.

Objasnit ćemo i odnos masonstva i crkve, masonstva i religije i na kraju masonstva i Boga.

Masonska uloga u stvaranju dviju Jugoslavija

Pišemo i o ulozi masona u stvaranju dviju Jugoslavija, kao i o stvaranju demokratske Hrvatske, ali i o sudbinama slobodnih zidara u totalitarnim sustavima, odnosima Pavelića i Tita prema bratstvu, o tome zašto ih Castro nije zabranio, kao i o drugoj krajnosti, okrutnom Francu koji ih je lobotomizirao.

Na zagrebačkim kioscima u nedjelju 19. srpnja na dar uz Večernji čeka vas primjerak ekskluzivnog magazina Hrvati i masoni! Ne propustite otići po svoj primjerak – jer možda vas iznenade neka od imena onih ''koji su nosili pregaču'', a možda vas navedu da i njih i svijet u kojem živite počnete promatrati pozornije i uočavati nijanse. Jer ako se nešto ne vidi ili odbijate to vidjeti – ne znači da se ne događa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Observer
Observer
20:56 18.07.2020.

Vecernji kurir namjerno postavlja naslove, to jest navlakuse klikova, kao o masonima, ustasama, partizanima, raznim severinam, veljacamai djokovicevima ali pametni to bojkotiraju i ne citaju.

SV
SveJeUzalud
12:53 26.02.2020.

....ti Masoni su napravljeni od specijalnog materijala i toliko su zarazni i ujedno otporni da ih ništa ne može ubiti...pa ni Korona virus.....njima treba uzeti krv izuzeti zloću iz krvi i napraviti cijepivo....

DU
Deleted user
16:34 24.02.2020.

Sedmorica veličanstvenih, Bilderberg, Free Mason, Scotish Ritus... Svi oni su tu. Sa ili bez naših hrvatskih pajaca. Mi smo tako maleni narod da nas niti oni ne uzimaju ozbiljno.