Oprez

Stiže vrhunac toplinskog vala. Meteorolozi izdali upozorenja

Foto: DHMZ
DHMZ
Foto: DHMZ
DHMZ
13.06.2019.
u 08:23
U subotu, će u većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje
Pogledaj originalni članak

Do nedjelje će u Hrvatskoj biti sunčano i vruće. Meteorolozi upozoravaju na toplinski val koji će svoj vrhunac imati u subotu, pa se upozoravaju građani da se drže savjeta liječnika, ne izlaze po velikoj vrućini, piju dosta tekućine, a osobito se moraju čuvati kronični bolesnici i mala djeca.

U subotu, će u većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. I dalje će postojati mogućnost za koji pljusak i grmljavinu, pa i olujno nevrijeme, uglavnom slabijeg intenziteta nego u utorak, javlja HRT.

Od nedjelje znatno nestabilnije, osobito u kopnenom području, gdje će biti velika vjerojatnost mjestimične povremene kiše, grmljavine, olujnog nevremena i tuče, a i temperatura zraka bit će niža nego u ovome tjednu.

Foto: DHMZ
DHMZ

DHMZ je na svojim stranicama objavio da će u iduća tri dana biti pretežno sunčano i vruće, u subotu uz vrhunac toplinskog vala. U nedjelju poslijepodne na zapadu unutrašnjosti nestabilnije uz porast vjerojatnosti pljuskova i grmljavine. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u petak i nedjelju do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Foto: DHMZ
DHMZ

Danas će pak biti pretežno sunčano i vruće. Uglavnom su u unutrašnjosti Istre i Gorskome kotaru poslijepodne mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu u prvom dijelu dana i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C.

Zbog vrućine je za veći dio Hrvatske za petak već izdano i upozorenje Meteoalarma. Kako piše Crometeo na svojoj Facebook stranici prema njihovim prognostičkim modelima, već u petak neki dijelovi Dalmatinske zagore mogu doseći čak 39°C, u hladu, a slične su temperature zraka za vikend moguće u Slavoniji.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HU
hudarupa3
10:06 13.06.2019.

U paklu i treba biti vruće da znaš di si.

AU
austrougarskigeneral
09:50 13.06.2019.

nek prži ljeto je kad ce bit vruće nego sada.

CR
CroZrakomlatNo1
08:37 13.06.2019.

Pridruzite se pozitivnim ljudima u dobroj atmosferi i napravite nesto za sebe! Dodjite molit u RKC crkve! Tamo se lakše diše i nema vrucine!