Zahladnjenje

Stiže promjena vremena: Past će i preko 20 centimetara snijega, na Kvarneru crveni alarm

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Delnice: U Gorskom kotaru počeo padati snijeg
Foto: Screenshot
meteoalarm
17.01.2019.
u 10:32
Tijekom petka će snijeg vjerojatno najviše poteškoća u prometu prouzročiti u gorju, gdje će snježni pokrivač biti većinom veći od 5 cm, mjestimice vjerojatno i od 20 cm
Pogledaj originalni članak

Još danas uživajte u sunčanom vremenu jer već sutra stiže zahladnjenje.

Živa na termometru danas će se penjati i do 13 stupnjeva Celzijevih i to ne samo na Jadranu već i u unutrašnjosti, no petak donosi kišu i znatno hladnije vrijeme.

Osim kiše koja će uglavnom padati na Jadranu, u unutrašnjosti i u gorju, očekuje se snijeg.

Tijekom petka će snijeg vjerojatno najviše poteškoća u prometu prouzročiti u gorju, gdje će snježni pokrivač biti većinom veći od 5 cm, mjestimice vjerojatno i od 20 cm, a tanji je moguć i u nizinama sjeverne Hrvatske, posebice središnje, te u unutrašnjosti Istre, do subote ujutro vjerojatno i mjestimice u unutrašnjosti Dalmacije, piše HRT u svojoj prognozi.

Zbog jake i olujne bure i udara do 120 kilometara na sat, Meteoalarm je za sutra izdao crveno upozorenje za regiju Kvarner i Kvarnerić.

Foto: Screenshot
meteoalarm

Za vikend i početkom novoga tjedna promjenljivo, ponegdje uz oborine, uglavnom u manjim količinama nego tijekom petka, osim u Dalmaciji. Bura će u nedjelju većinom oslabjeti, u ponedjeljak ponovno pojačati, a od utorka će vjerojatno puhati uzduž cijeloga Jadrana.

U petak će najviša dnevna temperatura u Zagrebu, primjerice, biti 2 stupnja Celzijeva, a u subotu živa će se spustiti i ispod ništice kao i u ostatku kontinentalne Hrvatske, prognozira DHMZ.

>> Pogledajte kakve probleme snijeg zadaje vozačima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
11:43 17.01.2019.

Pa bilo bi i vrijeme. Hoću snijeg. Barem pola metra 😎😀😇

DU
Deleted user
11:34 17.01.2019.

Pomalo neocekivano, ja vec rekao zeni da napuni bazen...

SA
sargu123
11:54 17.01.2019.

Da li je Kalinić poduzeo sve što je potrebno?