Pripazite se

Stiže polarna hladnoća! Europski meteorološki servis objavio prognozu za siječanj

Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zagreb: Gust snijeg prekrio gradske ulice
Foto: DHMZ/Screenshot
Vrijeme
Foto: DHMZ/Screenshot
Vrijeme
Foto: Severe Weather Europe
Prognoza
Foto: Severe Weather Europe
Prognoza
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Snijeg u Sisku
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zagreb: Gust snijeg prekrio gradske ulice
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zagreb: Gust snijeg prekrio gradske ulice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
snijeg
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zagreb: Gust snijeg prekrio gradske ulice
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Zagreb: Gust snijeg prekrio gradske ulice
05.01.2019.
u 16:13
Na kopnu u nedjelju povremeno snijeg, susnježica, pa i kiša koja se može smrzavati na tlu
Pogledaj originalni članak

Snijeg je pao u pojedinim dijelovima Hrvatske, a u nedjelju i idući tjedan mogli bi napokon imati pravi, ali zakašnjeli božićni ugođaj

Snijega će povremeno biti u nizinama, osobito istočnim, a u zapadnim je krajevima moguća i susnježica, na Jadranu pak ponegdje malo kiše, uglavnom poslijepodne. Bura i sjevernjak će oslabjeti, ali će još i ujutro ponegdje biti jaki. Zimski će se ugođaj nastaviti i u nedjelju, a i u sljedećem tjednu.

Kako javlja HRT, u subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu ostati dovoljno hladno i padat će samo snijeg. I to osobito u drugom dijelu dana uz stvaranje snježnog pokrivača. Uglavnom slab jugozapadnjak, prema kraju dana u okretanju na umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a najviša temperatura oko 0 °C.

U središnjoj Hrvatskoj povremeno će biti slabog snijega, poslijepodne uz porast temperautre i susnježica, moguće i kiša, a prevladavat će oblačno. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, navečer i sjeverozapadni. Najniža temperatura od -5 do -2 °C, a poslijepodne i do 4 °C.

Foto: DHMZ/Screenshot
Vrijeme


U gorju i na sjevernom Jadranu umjereno do pretežno oblačno, uglavnom poslijepodne u gorju ponegdje slab snijeg, ponajprije u Lici, a na moru podno Velebita moguće malo kiše. Vjetar na sjevernom Jadranu slab do umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura oko 7 °C. U gorju najniža jutarnja temperatura oko -6 °C.

Na srednjem Jadranu naoblačenje, uglavnom prema kraju dana mjestimice s kišom, u unutrašnjosti Dalmacije i slabim snijegom. Puhat će slab do umjeren, na otvorenom moru do jak sjevernjak i sjeverozapadnjak uz umjereno valovito more. Najviša temperatura od 3 °C u Zagori do 8 °C na obali i otocima.

I na jugu Hrvatske vjetar će oslabjeti, pa se ujutro ponegdje očekuju "minusi", osobito u dolini Neretve i Konavlima, a najviša temperatura do 8 °C. U početku će biti dosta sunca, a zatim će se naoblačiti, no uglavnom bez oborina. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverac, a poslijepodne i sjeverozapadnjak.

Od nedjelje opet hladnije s kratkim zatopljenjem

Na Jadranu će i u iduća dva dana biti promjenljive naoblake, u nedjelju i mjestimice malo kiše. Od utorka poslijepodne oblačnije i češće kiša, a u srijedu i obilnija. Ponovno će zapuhati jaka bura, a slabjeti će u utorak, te u srijedu okrenuti na jugo i jugozapadnjak. U nedjelju prolazno toplije, a zatim do utorka opet niža temperatura.

Foto: DHMZ/Screenshot
Vrijeme

 

Na kopnu u nedjelju povremeno snijeg, susnježica, pa i kiša koja se može smrzavati na tlu. U ponedjeljakopet hladnije uz ponegdje malo snijega, a zatim manje hladno i s povremenim oborinama, osobito u srijedu. Snijeg se pritom očekuje ponajprije u Lici i Slavoniji. Pripazite zbog moguće poledice, upozorava Tomislav Kozarić za HRT.

I početak idućeg tjedna donijet će pravo zimsko vrijeme, javlja međunarodni meteorološki servis Severe Weather koji do sredine siječnja prognozira veliko zahladnjenje, čak i polarnu hladnoću s temperaturama nižim od prosjeka u većem dijelu Europe.

Foto: Severe Weather Europe
Prognoza

Za Hrvatsku u narednim danima prognoziraju 80-postotnu mogućnost snijega.

>> Pogledajte proklizavanja automobila na snijegu

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 46

ST
stefj
16:36 05.01.2019.

Pazite se, siječanj je, bit će hladno, čak koji stupanj ispod nule...

DU
Deleted user
17:08 05.01.2019.

Znaju li gospoda iz večenjaka što se smatra polarnom hladnoćom. Ma nije važno samo da je članak bombastičan i da se na njega klika.

DU
Deleted user
17:28 05.01.2019.

kad točno stiže polarna hladnoća?... hoće li biti škole?...