Trumpova uredba

Stigla i reakcija Irana, uručili prosvjednu notu

Foto: Reuters/PIXSELL
Stigla i reakcija Irana, uručili prosvjednu notu
29.01.2017.
u 17:36
Iran je u subotu odlučio primijeniti načelo reciprociteta nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa
Pogledaj originalni članak

Iransko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je u nedjelju švicarskog veleposlanika koji zastupa američke interese u Teheranu te mu uručilo prosvjednu notu zbog uredbe američkog predsjednika Donalda Trumpa o privremenoj zabrani ulaska iranskih građana u Sjedinjene Dražve.

Ureda o zabrani "temelji se na lažnim i diskriminacijskim izgovorima i krši konvencije o ljudskim pravima", stoji u noti koju je primio primio švciarski diplomat, prenosi agencija Irna.

Sjedinjene Države nemaju diplomatsko predstavništvo u Teheranu te ih zastupa Švicarska.

Iran je u subotu odlučio primijeniti načelo reciprociteta nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da na tri mjeseca zabrani ulazak Iranaca i državljana još šest muslimanskih zemalja u Sjedinjene Države, priopćilo je iransko ministarstvo vanjskih poslova.

Iransko ministarstvo vanjskih poslova je usto naredilo iranskim veleposlanstvima i konzulatima da poduzmu korake kako bi pomogli iranskim državljanima koji su "onemogućeni da se vrate kući, na radno mjesto i na studij" u SAD-u. Nekim Irancima je nakon uredbe predsjednika Trumpa zabranjen ukrcaj u zrakoplov kojim su trebali putovati ili se vratiti u SAD.

Trump je u petak uveo četveromjesečnu zabranu prihvata izbjeglica u Sjedinjenim Državama i privremeno zabranio ulazak u zemlju državljanima Irana, Iraka, Jemena, Libije, Sirije, Somalije, Sudana, rekavši da će ta mjera pomoći u zaštiti Amerikanaca od terorističkih napada.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar intimus500
intimus500
08:54 30.01.2017.

"Stigla i reakcija Irana, uručili prosvjednu notu" ... a ovi su se dobro nasmijali :)