Varaždinski gradonačelnik G. Habuš:

‘Stečajem NK Varaždina nitko ne dobiva’

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
‘Stečajem NK Varaždina nitko ne dobiva’
13.11.2014.
u 11:00
Pokretanje stečaja zatražio je jedan od bivših djelatnika kojem klub duguje gotovo 200.000 kuna.
Pogledaj originalni članak

Nakon što je na varaždinskom Trgovačkom sudu za ponedjeljak 17. studenog zakazano ročište za pokretanje stečaja nad nogometnim klubom Varaždin, situaciju je jučer komentirao i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Stečaj ne rješava ništa. Nogometni klub ima malo imovine i stečajem nitko od vjerovnika ne dobiva. Preoblikovanje je opcija koja bi donijela dionice vjerovnicima, a sada postoji interes švicarskog fonda da otkupi potraživanja. Ipak, ni na to kao ni na pokretanje stečaja Grad nema utjecaja – rekao je jučer Habuš.

Podsjetimo, Grad Varaždin je pokrenuo proces preoblikovanja kluba u kojem su vjerovnici, njih preko sto, trebali pristati da svoja potraživanja zamjene za dionice. Preoblikovanje je počelo na proljeće, ali velika većina vjerovnika nije se uopće izjasnila o tome jesu li ili nisu zainteresirani za takvo rješenje.

O tome da neki vjerovnici najvjerojatnije neće pristati na ovaj model preoblikovanja govorilo se još u rujnu, a kako doznajemo na Trgovačkom sudu pokretanje stečaja zatražio je jedan od bivših djelatnika kojem klub duguje gotovo 200.000 kuna.

Dopredsjedniku varaždinskog nogometnog trećeligaša Željko Buniću žao je što klub neće dobiti šansu da se preoblikuje.

- Ja ne mogu niti ne želim nikoga na ništa nagovarati i svatko ima svoje razloge zašto nešto radi. Što će se dalje događati s klubom ja sada zaista ne mogu reći, ali nogomet će se u Varaždinu i dalje igrati. Bilo u Školi nogometa ili negdje drugdje - kazao nam je jučer Bunić.

U ponedjeljak će na Trgovačkom sudu biti saslušana uprava kluba i vjerovnik koji je zatražio pokretanje stečajnog postupka, nakon čega će sutkinja Maja Valušnig odlučiti da li se prijedlog usvaja ili odbacuje.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.