SANACIJA NAKON POTRESA

Središnji državni ured: Odabrani su izvoditelji radova za saniranja nekonstrukcijskih elemenata

Foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje
Gordan Hanžek
Foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje
Gordan Hanžek
Foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje
Gordan Hanžek
29.09.2021.
u 14:24
S današnjim danom broj zaprimljenih zahtjeva je sveukupno 7.403
Pogledaj originalni članak

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, zadužen za vođenje radova sanacije nekonstruktivnih elemenata u potresu oštećenih obiteljskih kuća na području proglašenja katastrofe Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, odabrao je izvoditelje radova.

Kako su izvijestili iz Središnjeg državnog ureda, izvoditelji radova za saniranja nekonstrukcijskih elemenata odabrani su nakon Javnog poziva za iskaz interesa za sanaciju dimnjaka i drugih nekonstrukcijskih elemenata.

S današnjim danom broj zaprimljenih zahtjeva je sveukupno 7.403. Na području Sisačko–moslavačke županije su 6.762 zahtjeva, iz Karlovačke županije 477 i Zagrebačke 164.

Operativni koordinatori potpisali su 14 ugovora s pet tvrtki, projektanti koji vode nadzor ostvarili su 70 ugovora s 29 tvrtki, a aktivnih izvođača radova na terenu ima 37 s kojima su potpisana 82 ugovora. Broj kuća u "pilot" programu raspoređenih projektantima je 1.699, a izrađeno elaborata 960. Uvedeno u rad izvoditelja prema posljednjim informacijama 711, a završene 552 kuće. Prosječna vrijednost kuće za radove na nekonstruktivnoj obnovi je 44 tisuće.

U tijeku je Javni poziv za iskaz interesa putem kojeg se pozivaju svi zainteresirani gospodarski subjekti koji imaju sposobnost i kapacitete te potrebne stručne uvjete za iskaz interesa za izradu projektne dokumentacije za obnovu, odnosno izgradnju obiteljskih kuća u okviru povijesne cjeline grada Petrinje, a bit će aktivan do 15. listopada 2021., dodaje se u priopćenju Središnjeg državnog ureda.

Prvim danom listopada završit će Javni poziv za iskaz interesa zainteresiranih gospodarskih subjekata koji imaju sposobnost i mogućnost za iskaz interesa za izvođenje radova izgradnje tipskih obiteljskih kuća kao zamjenskih objekata stradalih u potresu.

VIDEO Trešnjevka zbraja štetu: "Poplava nam je sve pretvorila u smeće, još će se to danima čistiti"

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
15:16 29.09.2021.

Nadam se da su odabrani izvođači bliski HDZ-u. Recimo samo kao primjer da je posao za obnovu dobila Pizzeria iz Petrinje, ne sumnjam u stručnost te kvalitetu gradnje!