17. godišnjica

'Srebrenica se više nikad nikome ne smije dogoditi'

Foto: Nel Pavletić/Pixsell
srebrenica (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
srebrenica (1)
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
srebrenica (1)
07.07.2012.
u 15:00
Među Riječanima je bio i Nedžad Hodžić, saborski zastupnik manjina, koji je istakao da srebrenička tragedija nije tragedija samo bošnjačkog naroda, već i tragedija onog naroda kojem su pripadali počinitelji i svih naroda Europe.
Pogledaj originalni članak

Od Mosta hrvatskih branitelja preko Korza do Jadranskog trga i natrag prošetalo je danas u koloni više od stotinu Riječana odjevenih u bijele majice s natpisom \"Srebrenica da se nikad ne zaboravi\" i ružama u rukama.

Mimohodom \"Srebrenica Rijekom hodi\" , koji je organiziralo Vijeće bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku, obilježena je 17. godišnjica genocida u Srebrenici koji se, kazao je Mensur Ferhatović , predsjednik Vijeća, nikad ne smije zaboraviti i nikad više ponoviti, kao ni Vukovar i druga mjesta ratnih stradanja. Šetnja je ujedno i potpora Maršu mira Nezuk - Potočari koji se tradicionalno održava u Bosni i Hercegovini od 8 do 10. srpnja. Bijele majice i ruže simboli su bijelih nadgrobnih spomenika u Potočarima gdje su sahranjene pronađene žrtve.

Među Riječanima je danas bio i Nedžad Hodžić, saborski zastupnik manjina, koji je istakao da srebrenička tragedija nije tragedija samo bošnjačkog naroda koji je bio žrtvom, već i tragedija onog naroda kojem su pripadali počinitelji i svih naroda Europe jer je Srebrenica bila zaštićena UN zona u kojoj je pobijeno osam tisuća ljudi što je i Haag okarakterizirao kao genocid.

- Naša je poruka da se Srebrenica više nikad nikome ne smije dogoditi - kazao je Hodžić.

Po završetku mimohoda Rječinom je zaplovilo 17 ruža čime je odana počast svim stradalim Bošnjacima u Srebrenici i njenoj okolici.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

NT
N.T.P.
16:41 07.07.2012.

Nedžade Hodžiću obrati se Seferu Halilovicu i Hakiji Meholjiću za istinu šta se desilo u Srebrenici

CO
CONSTANTINOPLE
17:41 07.07.2012.

bla-bla .................

NT
N.T.P.
16:38 07.07.2012.

Valjda ste mislili na Bratunac . dokle više laži o Srebrenici