loši odnosi susjeda?

Srbin iz Kosovske Mitrovice osumnjičen za bacanje bombe

Foto: Anto Magzan/PIXSELL
Srbin iz Kosovske Mitrovice osumnjičen za bacanje bombe
05.02.2013.
u 14:41
Kosovska policija privela je Srbina Srđana Stojanovića. U pretrazi stambenog objekta obitelji Stojanović pronašli su ručnu bombu M-75
Pogledaj originalni članak

Iako su srpski dužnosnici sa sjevera Kosova nakon jučerašnjeg aktiviranja bombe u mješivitom naselju u Kosovskoj Mitrovici kada je teže ozljeđeno dvoje djece srpske nacionanosti, odmah prebacili krivicu na Albance, danas mediji u Srbiji javljaju kako je kosovska policija privela Srbina Srđana Stojanovića zbog sumnje da je krivac nesreće.

Regionalni glasnogovornik kosovske policije Besim Hoti izjavio je da je policija nakon napada u Bošnjačkoj mahali pretražila stambeni objekt obitelji Stojanović, koja živi u prizemlju kuće u kojoj je sinoć došlo do eksplozije.

- Pretragom kuće pronađena je ručna bomba M-75, slična onoj koja je eksplodirala sinoć u stanu obitelji Vučetić kada je ozlijeđeno dvoje djece.

Policija je zbog toga lišila slobode Srđana Stojanovića, kojemu je određen pritvor do 48 sati - rekao je Hoti dodajući kako je u pretrazi Stojanovićeve kuće pronađene i dvije ručne bombe - \"kašikare\", dva spremnika s 50 streljiva kalibra 7,62 milimetra, policijske lisice i diktafon, s u kući u kojoj je eksplodirala bomba kalašnjikov i 54 metaka.

U priopćenju kosovske policije koje premose mediji u Srbiji, navodi se da osumnjičeni nije bio u dobrim odnosima sa Snežanom i Stevom Vučetić, čija su djeca ozlijeđena u sinoćnoj eksploziji u Bošnjačkoj mahali, jednom od mješovitih kvartova u Kosovskoj Mitrovici, u kojemu žive i Srbi i Albanci.

Prema neslužbenim informacijama, eksplozivna naprava je ubačena kroz otvoren prozor sobe u kojoj su se igrala djeca.

Krstimir Pantić, predsjednik općine i zapovjednik Civilne zaštite Kosovska Mitrovica, sinoć je odmah nakon ranjavanja dvoje djece, rekao kako je to teroristički čin Albanaca optuživši Kfor i Eulex da stoje iza ovog čina te pozvao Srbe da prekinu svaku komunikaciju s njima i proglasio ih \"okupatorskom silom\" te da napuste sjever Kosova.

>> Eksplozija u K. Mitrovici, ozlijeđeni dječak (3) i djevojčica (10)

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

KO
kopp29
19:00 06.02.2013.

ma nije on bacio osobno bombu...no posto je drzao neprijavljeno oruzje,i ostalo... sto je i zabranjeno....zna se sta ce mu biti....tortura na albanski nacin. Ma srbi su ti narod koi veruje samo u oruzje..a ne u zdrav razum.

LI
Lijepanasadomovino
15:23 05.02.2013.

Citajuci RTS,B92,"Kurir",Blic i ostale Srbske informativne stranice na Internetu bilo mi je potpuno jasno ,da oni to sami rade.Da bi optuzili KAFOR,EULEKS, i Albanski narod sa sjevera Kosova,Konstantne provokacije Srba kao rusenje Grobova ,bacanje bombi,sami sebi u dvorista zele izazvati incidente,i prikazati nestabilnost zivota na Kosovu,a pogotovo u Sjevernome djelu.Tko njih nezna skupo bi ih platio.Rak rana Balkana su SRBI.. bili i ostali.

Avatar Meggi
Meggi
17:59 05.02.2013.

Ma je? Stvarno?