PREMA ITALIJI

Srbijanski državljanin u tegljaču prevozio migrante, policija ga zaustavila kod Popovače

Foto: Ilustracija/Damir Spehar/PIXSELL
Garešnica: U sudaru kamiona i sanitetskog vozila poginule dvije osobe
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Gužva na zagrebačkoj obilaznici zbog radova u smjeru Buzin-Lučko
Foto: Antonio Jakus/PIXSELL
Zagreb: Policija na Trgu kralja Tomislava
23.08.2022.
u 13:19
Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 19. kolovoza 2022., na autocesti A3 u blizini Novske u poluprikolici tegljača prevozio više stranih državljana znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske.
Pogledaj originalni članak

Istražni zatvor određen je 38-godišnjem državljaninu republike Srbije koji je u prikolici tegljača prevozio ilegalne migrante i kojeg je policija zaustavila na autocesti u blizini Popovače.

Kako je priopćilo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak 19. kolovoza 2022., na autocesti A3 u blizini Novske, postupajući prema uputama nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi, kako bi se okoristio za zasad neutvrđeni novčani iznos, u poluprikolici tegljača prevozio više stranih državljana znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 38-godišnjak ilegalne migrante smjestio u teretni prostor poluprikolice, bez svjetla, ventilacije, prozora i sjedala te ih prevozio prema Italiji, ali ga je policija zaustavila u blizini Popovače.

Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona.

Osumnjičenik je ispitan u državnom odvjetništvu u Sisku nakon čega je protiv njega određeno provođenje istrage te je sucu istrage nadležnog suda predloženo da se protiv njega odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio ovaj prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove.

VIDEO: Uoči ukrajinskog Dana neovisnosti u centru Kijeva izložena uništena ruska ratna vozila

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.