Srbijanski ministar

Mrkić: Hrvatskoj bi bilo bolje da nije podnosila tužbu za genocid

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Mrkić: Hrvatskoj bi bilo bolje da nije podnosila tužbu za genocid
06.01.2014.
u 10:58
Signal kako bi Zagreb odustao ako Beograd osigura podatke o nestalima u Veritasu shvaćaju kao "paravan za pravi motiv takve poruke"
Pogledaj originalni članak

Reagirajući na izjavu hrvatske šefice diplomacije Vesne Pusić kako je Hrvatska spremna razgovarati o povlačenju tužbe protiv Srbije za genocid, njen srpski kolega Ivan Mrkić ne isključuje mogućnost uzajamnog povlačenje tužbi, ali i kaže da je Beograd spreman za sud dok Veritas tvrdi kako je Srbija "već dala popise nestalih koje je imala i nema više što da ponudi Hrvatima", javljaju mediji u Srbiji.

- Neka jedna stvar bude jasna, za Hrvatsku bi bilo bolje da tu tužbu uopće nije podnosila i bolje je za obje zemlje da tužbe budu povučene - kaže srpski ministar Mrkić dodajući kako bi za njega bilo "čudo" kada bi se dvije države do početka postupka pred međunarodnim sudom pravde u Haagu u ožujku ipak dogovorile i povukle tužbe.

Signal kako bi Zagreb odustao ako Beograd osigura podatke o nestalima u Veritasu shvaćaju kao "paravan za pravi motiv takve poruke".

- Srbija nema što ponuditi Hrvatskoj kada su u pitanju nestali. Sve što je imala dala je. Arhivi su otvoreni i podaci su predani hrvatskoj strani - tvrdi Savo Štrbac iz Veritasa i "otkriva" kako je pravi razlog "što se povlačenju tužbi protivi katolička crkva koja je jaka u svakodnevnom životu, kao i pola milijuna branitelja iz posljednjeg rata koji vode kampanju protiv ćirilice, i ujedno protiv Srba".

>>Štrbac: Josipović ne želi dobro Srbima u Hrvatskoj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

RI
Risnjak
11:40 06.01.2014.

Sto se vise blizi datum prve rasprave za tu tuzbu pred med. tribunalom, to je BG nervozniji..... pametnome dosta ! Upravo oni nemaju nikakav temelh za protutuzbu..... treba to sad istjerat do kraja !

GA
gari2
13:47 06.01.2014.

kaze savo strbac. a veritas je najobicnije leglo kriminalaca i cetnika koji su unistavali Hrvatsku .Ako drugarica Vesna i vlada povuku tuzbu srbi ce nam dati takvu trisketinu da ce se onda cuditi sto se sad dogodilo.Ne vjeruj srbinu ni kad darove nosi.

KR
KroničarHr
12:35 06.01.2014.

I, da. Jedino što bi kad je u pitanju hrvatska tužba bilo posve sigurno bolje je to da je nije popravljao i dorađivao recimo - jedan Ivo Josipović! U to sam siguran na neviđeno zbog njegovoga "državničkoga" ponašanja danas. I, bilo bi znatno bolje da je autentična nacionalna vlast u Hrvatskoj mogla birati pravne zastupnike na sudu, ali na žalost i to je preuzela "državotvorna regionalna" koalicija. To su jako veliki minusi i slabosti uoči samoga procesa.