Mogući zračni udari

Sprema se veliki napad na Siriju? Upozorenje aviokompanijama: Budite na oprezu!

Foto: Reuters/Pixsell
Sprema se veliki napad na Siriju? Upozorenje aviokompanijama: Budite na oprezu!
11.04.2018.
u 07:40
Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i nikozijskog područja letnih informacija, upozorava Eurocontrol
Pogledaj originalni članak

Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe Eurocontrol u utorak je upozorila aviokompanije da budu na oprezu u istočnom Sredozemlju zbog mogućih zračnih udara u Siriji u sljedeća 72 sata.

Eurocontrol je rekao kako bi u tom razdoblju mogli biti upotrijebljeni projektili zrak-zemlja kao i krstareći projektili te da postoji mogućnost povremenih ometanja opreme za radionavigaciju.

Rusija i Sjedinjene Države sporile su se u utorak u Ujedinjenim narodima oko uporabe kemijskog oružja u Siriji, a Washington i njegovi saveznici razmatrali su trebaju li izvršiti udar na snage predsjednika Bashara al-Assada zbog, kako se sumnja, napada otrovnim plinom prošlog vikenda.

"Treba pažljivo razmisliti kada se planiraju letovi u području istočnog Sredozemlja i nikozijskog područja letnih informacija", rekla je agencija na svojoj internetskoj stranici glede navedenih područja zračnog prostora ne navodeći izvor moguće opasnosti.

U svom upozorenju Eurocontrol je naveo dokument Europske agencije za zrakoplovnu sigurnost, europskog regulatora sigurnosti civilnog zrakoplovstva.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 35

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
07:52 11.04.2018.

jbt tom narodu prvo su servirali pobunu pa isil sad kad se konacno oslobodio isila oslobodit ce ih zapad zivota izgleda...jadni sirijci

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
07:47 11.04.2018.

Bravo. I Trump hoće Nobelovu nagradu poput miljenika medija gos.Obame .

Avatar nekakav
nekakav
08:31 11.04.2018.

to je od jučer upozorenje. inače čudi ova odlučnost 'zapada', kad su djeca u pitanju, trovanje bojnim otrovima. na izraelske napade bijelim fosforom nije bilo nikakve reakcije. valjda zato jer su i sami ga koristili u iraku. radi ubijanja 26 palestinaca pred tjedan dana nikakve osude, amerika blokirala i onu mlaku izjavu un-a kojom se kao osuđuje izrael. sad žele napasti regularne snage jedne suverene države koje se bore protiv terorista. očito je putin debelo pogriješio, kad je dopustio odugovlačenje sa ovim ratom. umjesto da je odrezao prvi put kako treba, razorio sve što je puzalo gmizalo, a sve koji su tamo bez dozvole sirije razbiti, on je strpljiv išao korak po korak. sad će biti teško vratiti se u igru. ali, on je metodičar, zna da su ratovi dio strategije, negdje izgubiš, negdje dobiješ, al glavni cilj ti je poznat i sve vodiš prema ostvarenju tog cilja. i što sad? idemo u rat? za koga, jeste se upitali? očito njemačka treba još migranata... ovo je način da dođe do njih.