SVI SU ISTI PRED ZAKONOM

Splitski svećenik koji je pozivao vjernike na misu vrijeđao policajce, pa dobio prijavu

Foto: Google Maps
Splitski svećenik koji je pozivao vjernike na misu vrijeđao policajce, pa dobio prijavu
07.04.2020.
u 10:02
- Prema prikupljenim informacijama u crkvi se nalazilo pet građana o čemu ćemo sačiniti izvješće i poslati ga Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite SDŽ i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, kažu iz policije.
Pogledaj originalni članak

Splitski župnik don Josip Delaš prijavljen je zbog vrijeđanja policajaca u ponedjeljak poslijepodne koji su pred crkvom u kojoj je namjeravao služiti misu odvraćali vjernike od ulaska u crkvu. 

Policijski službenici došli su prije 18h pred župnu crkvu Svetog Leopolda Bogdana Mandića i govorili građanima da na taj način krše Odluku  o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja.

Međutim, kako je to bio drugi dan za redom da policajci moraju intervenirati ispred crkve i upozoravati vjernike župnik je izašao i stao vrijeđati policijske službenike. 

Kako piše Slobodna Dalmacije, PU splitsko-dalmatinske navela je kako su oko 17 sati policijski službenici utvrdili da je u crkvi smještenoj u Mandićevoj ulici u Splitu započelo održavanje vjerskog okupljanja. Policajci su obavijestili vjernike kako je na snazi obustava vjerskih okupljanja kao protuepidemijska mjera, nakon čega je desetak osoba odustalo od ulaska u crkvu i sudjelovanja na vjerskom okupljanju.

- Prema prikupljenim informacijama u crkvi se nalazilo pet građana o čemu ćemo sačiniti izvješće i poslati ga Državnom inspektoratu, Stožeru civilne zaštite SDŽ i Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, kažu iz policije.

- Oko 17.40 sati iz crkve je izašao muškarac koji je na javnom mjestu narušavao javni red i mir tako da je na naročito drzak i bezobziran način vikao i vrijeđao policijske službenike, te je tako ostvario obilježja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira radi čega će protiv 70-godišnjeg muškarca biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu, navodi splitska policija.

Podsjećamo, župnik Josip Delaš je u nedjelju izjavio je kako je on pozvao vjernike da dođu u crkvu za  blagdan Cvjetnice jer smatra da i u crkvi ljudi mogu biti raspoređeni na udaljenosti od dva metra kako to propisuju mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

DU
Deleted user
10:30 07.04.2020.

Da li popovi priznaju HR zakone i da li ih se moraju pridržavati? Malo, malo pa mi se čini da su oni u nekom paralelnom svijetu.

Avatar essek22
essek22
10:13 07.04.2020.

I događat će se i dalje dok biskupi i kardinal ne budu povlačili neke mjere. A ne smiju jer svi znaju sve o svima...još od sjemeništa ;)

Avatar neidemdalje
neidemdalje
10:22 07.04.2020.

zašto njega niste priveli kao one na bačvicama .. u čemu je razlika?