Dirljivo

Spasili izbjeglicu iz Sirije koji je 13 sati plutao u moru

Foto: Facebook
Spasili izbjeglicu iz Sirije koji je 13 sati plutao u moru
02.09.2015.
u 13:27
Mohammedova obitelj prijavila je njegov nestanak kad su stigli na Kos, no kad ga obalna straža nije našla nakon pet sati, zaključili su kako nije preživio
Pogledaj originalni članak

Grkinja Sandra Tsiligeridu s prijateljima se vraćala na otok Kos nakon izleta na otok Pserimos, kad je spazila muškarca u moru. U početku je mislila kako je riječ o roniocu, no nakon što su mu se pažljivo približili shvaitli su da to nije slučaj.  U moru je, držeći se za prsluk za spašavanje plutao 28-godišnji Mohammed, izbjeglica iz Sirije, javlja BuzzFeed.

Sandra je otkrila kako je muškarac zajedno s 39 drugih izbjeglica brodom krenuo iz Turske, a kad su izgubile dva vesla, skočio je u more kako bi ih vratio. Zbog jake struje i vjetrova nije se mogao vratiti u brod te je u vodi proveo više od 13 sati.

Mohammedova obitelj prijavila je njegov nestanak kad su stigli na Kos, no kad ga obalna straža nije našla nakon pet sati, zaključili su kako nije preživio.

Sandra tvrdi kako je u trenutku kad su mu se približili brodom, Mohammed jednom rukom čvrsto primio njezino, a iz druge pustio veslo. Njen prijatelj doktor koji je također bio na brodu nesretnom je muškarcu pružio prvu pomoć, te su ga omotali u deke kako bi ga utoplili.

 - Bio je izmoren i i patio je od hipotermije. Zamotali smo ga u prekrivače i jedva da se pomaknuo dok nismo stigli u luku. Primio me za ruku i zahvalio mi. To je trenutak koji nikada neću zaboraviti,  kazala je Sandra.

Mohammed je prema pisanju grčkih medija ponovno sa svojom obitelji.

>> Spasili izbjeglicu iz Sirije koji je 13 sati plutao u moru

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
16:16 02.09.2015.

Selfi sa izbjeglicom... novi trend

MR
MRUDante
13:35 02.09.2015.

invazija jede svoju djecu.

AL
alphazulu99
14:12 02.09.2015.

Zar se prsluk ne nosi na sebi?