HGSS U AKCIJI

Spašena penjačica u Paklenici, motorist izvučen iz provalije

Foto: HGSS
HGSS
Foto: HGSS
HGSS
Foto: HGSS
HGSS
23.10.2016.
u 20:00
Pod penjačicom se odlomio komad stijene pa je pala u provaliju duboku 30 metara; motorist je sletio s ceste kod Modrića
Pogledaj originalni članak

Hrvatska gorska služba spašavanja spasila je danas penjačicu koja je pala s 30 metara visine. Penjačica se uspinjala u smjeru Josipa Debeljaka kad se pod njom odlomio komad stijene.

Budući da se u Paklenici održava ispit za spašavatelje na teren su odmah po dojavi, koja je stigla u  10,42 sati, izišli svi raspoloživi spašavatelji. Unesrećenoj je ukazana prva pomoć te je kosim transportom u brdskoj nosiljci "mariner" spuštena do podnožja te predana Hitnoj medicinskoj pomoći u 11,45, navodi HGSS na svojim internetskoj stranici.

Dan ranije, u subotu oko 13.55 sati, stigao je poziv putem centra 112 o prometnoj nesreći kod sela Modrića prema Starigradu. Motociklist je izgubio kontrolu nad vozilom te sletio u provaliju duboku 15 metara.

Kako Hitna medicinska pomoć nije mogla pristupiti unesrećenom, zatražena je asistencija HGSS-a. Na lokaciju je ubrzo stiglo 12 spašavetalja iz raznih stanica koji su se zatekli u Starigradu na ispitu za spašavatelje te su izvukli unesrećenog.

>> Anđeli spasa: HGSS je dokaz da humanost još nije mrtva

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MA
maliMalecki
00:06 24.10.2016.

Bravo ekipa!