NA UVJETNOJ SLOBODI

Španjolci uhitili pa pustili turskog pisca kojeg traži Erdoganov režim

Foto: wikipedia
Španjolci uhitili pa pustili turskog pisca kojeg traži Erdoganov režim
20.08.2017.
u 13:16
Dogan Akhnali, koji je među ostalima napisao trilogiju o genocidu nad Armencima, sudski je progonjen u Turskoj
Pogledaj originalni članak

Španjolske vlasti oslobodile su danas Dogana Akhanlija, njemačkog pisca turskog porijekla, koji je jučer uhićen na zahtjev Turske.

Za njegovo oslobađanje postavljeni su uvjeti, a jedan od njih je da pisac ostane u Madridu, rekao je u nedjelju za agenciju dpa njegov odvjetnik Ilias Uyar.

Akhanli je bio na odmoru u Granadi u Španjolskoj gdje je u subotu uhićen.

Njemačka je pozvala Španjolsku da ga ne izručuje Turskoj.

Dogan Akhnali, koji je među ostalima napisao trilogiju o genocidu nad Armencima, sudski je progonjen u Turskoj.

Pisac predstavljen kao kritičar turskog režima ranije je bio osumnjičen za upletenost u oružanu pljačku 1989. i uhićen je 2010. po dolasku u Istanbul. Pušten je i proglašen nedužnim. Zastupnici njemačkih Zelenih su tvrdili da se radi o političkom progonu.

U zatvorima u Turskoj nalazi se 10 njemačkih državljana, od kojih neki imaju dvostuko državljanstvo, pokazuju podaci njemačkih vlasti. Među njima je Deniz Yucelm, njemačko-turski novinar, dopisnik njemačkog lista Die Welt koji je u zatvoru od veljače.

Odnosi Turske i Njemačke su se posebice pogoršali nakon neuspjelog državnog udara 15. srpnja 2016.  pripisanog kleriku Fethulahu Gulenu, koji niječe optužbe.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

GV
golub Vaso
15:57 20.08.2017.

slušaju Njemačku